Rolovano meso

Izvor: Dzungla.org, 07.Jan.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolovano meso

Predlažemo vam da isprobate nekoliko ukusnih jela: ćuretinu sa pečurkama, svinjetinu sa spanaćem, piletinu sa sirom i maslinama, teletinu u sosu od vina
Svinjetina sa spanaćem

Svinjetina sa spanaćem

Za 6 osoba potrebno je: 1,5 kg svinjskih grudi bez kostiju, 200 g spanaća ili blitve, 30 g mešanog mlevenog mesa, 2 jaja, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašičica kima, kašika ulja, kašika suvih začina, 3 kašike iseckanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << peršuna, 2 kašike prezli, 5 dl belog vina, so i biber.
Svinjski file uronite u vruću vodu na 15 minuta, zatim ga ohladite i napravite rezove na svakih 0,5 cm. Na malo ulja izdinstajte sitno iseckani beli luk, mleveni kim, suve začine i biber, dobro promešajte i time istrljajte meso sa unutrašnje i spoljašnje strane, prekrijte ga folijom i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Sutradan blanširajte spanać ili blitvu, sitno ih iseckajte, a mleveno meso pomešajte sa jajima, sitno iseckanim crnim lukom, prezlama i peršunom. Na meso stavite prvo spanać, pa mleveno meso, urolajte i pričvrstite čačkalicama. Stavite u pleh, nalijte vodu i pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, zatim pojačajte temperaturu na 200 i pecite još 45 minuta. Povremeno okrećite meso i dolivajte pomalo vode, a 15 minuta pre kraja nalijte vino. Meso ostavite da odstoji oko 20 minuta, isecite ga na kolutove i prelijte sokom iz pleha.
Ćuretina sa pečurkama
Za 3 osobe potrebno je: 3 ćureća fileta (grudi), 8 do 10 šampinjona, 2-3 kašike suvih vrganja  ili lisičarki, 2 kašike pavlake za kuvanje, 2 kašičice majčine dušice, 2 kašike prezli, kašičica ruzmarina, glavica crvenog luka, 2 čena belog luka, 1 dl slatkog vina, 1 kocka kokošje ili goveđe supe, kašika butera i 2 projinog brašna. Za sos: 2 kašičice peršuna, 3 kašike belog vina, 3 kašike pavlake za kuvanje, so i biber po ukusu.
Suve gljive potopite u malo vruće vode da nabubre. Za to vreme na umerenoj temperaturi na buteru izdinstajte iseckani crni i beli luk sa sitno iseckanim svežim pečurkama, dodajte majčinu dušicu, slatko vino i ruzmarin, posolite i pobiberite. Stalno mešajući pržite nekoliko minuta, dodajte oceđene suve gljive i pržite još 2-3 minuta. Umešajte pavlaku za kuvanje i prezle da smesa postane gusta. Meso prekrijte plastičnom folijom, istanjite ga tučkom, posolite i pobiberite. Svaki file premažite debljim slojem namaza od pečuraka, urolajte, zatvorite sa strane i ispržite na maslinovom ulju nekoliko minuta sa svih strana dok meso ne dobije zlatnu nijansu. Meso stavite u pleh ili vatrostalnu činiju, sipajte 0,75 l supe od kocke, prekrijte folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni, a poslednjih 10 minuta bez folije. Izvadite iz rerne, a tečnost koja je ostala u činiji sipajte u posudu za mućenje, dodajte belo vino, pavlaku za kuvanje, so i biber. Sačekajte da provri, kuvajte oko 5 minuta, dodajte sitno iseckani peršun i sipajte preko ćurećeg rolata.
Piletina sa sirom i maslinama

Za 4 osobe potrebno je
: 1 kg pilećeg filea, 100 g sira gauda, 50 g ementalera, 50 g mocarele, 50 g zelenih maslina, 3 jaja, 200 g brašna i 200 g različitih semenki (susam, lan, suncokret, bundeva).
Pileći file izlupajte i posolite, preko stavite sloj gaude i ementalera, zatim sitno iseckane masline i na kraju mocarelu. Preklopite krajeve filea i pažljivo urolajte. Rolovani file uvaljajte sa svih strana prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u semenke. Pržite na vrelom ulju oko 15 minuta. Servirajte toplo uz prilog od povrća.
Teletina u sosu od vina
Za 6 osoba potrebno je: 6 telećih šnicli, šargarepa, struk praziluka, 3 čena belog luka, nekoliko šampinjona, 6 šnita kačkavalja, 6 šnita pršute, 2 kašike iseckanog peršuna, nekoliko kašika maslinovog ulja, so i biber. Za sos: 2 dl crnog vina i po prstohvat crnog i belog bibera.
Tri kašike maslinovog ulja zagrejte na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju, dodajte sitno iseckan praziluk, kad omekša dodajte iseckanu šargarepu, pržite nekoliko minuta, pa dodajte iseckane šampinjone. Na kraju dodajte sitno iseckan beli luk i peršun, promešajte, posolite i pobiberite. Ako šnicle nisu dovoljno tanke, izlupajte ih preko folije. Dobro ih osušite papirom, premažite maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Na meso stavite prvo kačkavalj, pa fil iz tiganja i pršutu, urolajte i pričvrstite čačkalicama. U tiganju na maslinovom ulju ispržite rolat sa svih strana dok ne porumeni, zatim izvadite meso, a u tiganj dodajte crno vino, biber, suve začine i so. Promešajte nekoliko puta da alkohol malo ispari, sklonite s ringle i sos procedite. Rolat isecite, preko sipajte tamni sos i servirajte odmah.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Lazanje by 24Kitchen

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Jan.2013, 12:31

Sastojci: Glavica cmog Iuka 2 čena belog Iuka Šargarepa 5 korena celera 5 kašika ulja 30ml suvog belog vina 500 g mešanog mlevenog mesa 3 kašičice paradajz pirea 700 g [..]

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.