Rio: Najseksi karneval na svetu (FOTO)

Izvor: B92, 07.Feb.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rio: "Najseksi" karneval na svetu (FOTO)

Slavnom Kopakabanom i ulicama Rio de Žaneira odjekuje karnevalska muzika, a širom grada mogu videti i raskošni kostimi na mahom oskudno odevenim plesačicama, po kojima je karneval i postao globalno poznat kao najseksi karneval na svetu.

Vrhunac karnevala u Riju sa spektakularnom paradom na Sambadromu na rasporedu je sutra i preksutra, ali plesačice slavnih škola sambe već igraju - kako na ulicama Rija, tako i na ulicama Sao Paula.

Slični seksi kostimi deo su i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karnevalske tradicije u Urugvaju, gde plesačice nimalo ne zaostaju za onima iz Rija. Na karnevalu u Riju očekuje se milion turista uz nekoliko miliona lokalnih žitelja, prenose agencije.

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš u petak uveče je ključeve grada predao Kralju Momou, čije je pravo ime Vilson Dias, i on će sledećih dana voditi karneval. Petodnevni festival muzike i plesa ove godine održava se, medjutim, u senci straha od širenja opasnog virusa Zika i ekonomske krize.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.