Protest: Spasimo Savski most, otpor zagađenju kulture i vazduha (VIDEO, FOTO)

Izvor: 011vodič.com, 02.Nov.2019, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest: Spasimo Savski most, otpor zagađenju kulture i vazduha (VIDEO, FOTO)

„Građani će stići do Savskog mosta kako bi poslali poruku da neće dozvoliti da se naruši njegovo postojanje, izgled i istorijska vrednost“, istakao je organizator u pozivu na okupljanje.
Kako je još navedeno, godinama unazad vlast narušava istorijske i kulturne spomenike, plasira demoralizaciju društva kroz rijaliti programe i slepa je na vidno narušavanje izgleda grada zarad nečije lične dobit ili zarad novca.
U Beogradu počinje 48. protest #1od5miliona, a organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << navode da je posvećen borbi protiv “kako zagađenja vazduha, tako i zagađenja kulture”. Zato će ove subote šetati do Savskog mosta, čije izmeštanje su ranije najavile gradske vlasti. pic.twitter.com/igre8eE391
— BBC NEWS na srpskom (@bbcnasrpskom) November 2, 2019

Rekonstrukcija Trga Republike ponovo „nije završena u roku, zgrada Železničke stanice se ‘raspada’, a sada je u planovima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i Stari savski most“, pobrojao je organizator.Gradske vlasti su najavile da će izgraditi novi most umesto starog koji će izmestiti na drugi deo rečne obale, za pešake i bicikliste, ili ga preneti u park Ušće, dok je Savez za Srbiju i deo stručne javnosti nudeći drugačije rešenje protestovao navodeći da je to štetno za saobraćaj i preskupo.
Organizator protesta je naveo i da je Beograd od prošle nedelje među prvih pet najzagađenijih gradova Evrope i sveta,  tako da su neki od učesnika okupljanja prethodne subote nosili hirurške maske ukazujući koliko je to opasno po zdravlje.
Protestna šetnja, nakon tradicionalnog okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta, proći će, na putu ka mostu,  kraj zgrade Vlade.



48. protest #1od5miliona u Beogradu
Posted by 1od5miliona – oficijelna stranica on Saturday, November 2, 2019



The post Protest: Spasimo Savski most, otpor zagađenju kulture i vazduha (VIDEO, FOTO) appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.