Princeza Leja neće digitalno oživeti u Ratovima zvezda

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princeza Leja neće digitalno oživeti u Ratovima zvezda

Kompanija Lukasfilm odbacila je spekulacije u javnosti da bi nedavno preminula glumica Keri Fišer mogla da bude digitalno “vraćena u život” u budućim filmovima iz serijala Ratovi zvezda.

Keri Fišer preminula je krajem prošle godine od posledica srčanog udara. Uloga princeze Leje u Ratovima zvezda obeležila je njenu karijeru.

Nakon originalne trilogije, krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog veka, Keri Fišer vraća se u Ratove zvezda 2015. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << filmom “Buđenje sile” u kojem ponovo igra princezu Leju koja sada ima titulu generala i predvodi pobunjenike.

Pre iznenadne smrti, završila je i snimanje osme epizode Ratova zvezda, koja bi u bioskopima trebalo da se pojavi krajem ove godine.

Kako je ugovorom i scenarijom bilo predviđeno da se lik princeze Leje pojavi u tri nova nastavka Ratova zvezda, pojavile su se spekulacije da bi Keri Fišer mogla da bude i u devetoj epizodi serijala, čija se premijera očekuje 2019, i to uz pomoć kompjuterske animacije.

“Lukasfilm ne planira da digitalno oživi Keri Fišer... Keri Fišer je bila, jeste i uvek će biti deo Lukasfilm porodice. Bila je naša princeza, naš general i što je najvažnije, naš prijatelji. Još patimo zbog njene smrti. Negovaćemo sećanje na nju kao princezu Leju, i uvek ćemo poštovati sve što je dala za Ratove zvezda”, saopšteno je iz Lukasfilma.

Digitalna tehnologija je već korišćena kako bi se oživeo jedan glumac u Ratovima zvezda – u aktuelnom hitu “Odmetnik 1” se uz pomoć kompjuterske animacije pojavljuje britanski glumac Piter Kušing koji je preminuo 1994. godine, a koji je u prvom filmu iz 1977, igrao Grand Mof Tarkina.

U “Odmetniku 1” se nakratko pojavljuje i digitalna, podmlađena verzija Keri Fišer, budući da se radnja filma odigrava neposredno pre prvih Ratova zvezda.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.