Pre nego što je popio lek čovek se posavetovao sa svojim lekarom odnosno farmaceutom

Izvor: Njuz.net, 19.Avg.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre nego što je popio lek čovek se posavetovao sa svojim lekarom odnosno farmaceutom

Napomena: Ova vest je šaljive prirode



Čovek detaljno proučio uputstvo pre upotrebe




BEOGRAD, 19. avgust 2013, (Njuz) – Pre nego što je popio novi lek za poboljšanje varenja i sprečavanja nadimanja u stomaku Miroljub Čilić (56), mašinbravar iz Borče, posavetovao se sa svojim lekarom odnosno farmaceutom, saznaje Njuz.
Ovaj gest izazvao je zaprepašćenje u Miroljubovoj okolini, ali i među zdravstvenim radnicima sa kojima je razgovarao.
- Kada sam svojoj supruzi Slavici rekao da nameravam da se pre upotrebe leka posavetujem sa svojim lekarom odnosno farmaceutom najpre je bila zbunjena a onda mi je rekla da sam obična kukavica. Odmah mi je pokazala punu šaku raznobojnih pilula koje svakodnevno pije i priznala da za većinu i ne zna koju bolest leče. „Popij to slobodno, šta će da ti fali“, rekla mi je žena i dodala da sam lek skupo platio pa je greota da se baci – priča Miroljub.
On se potom uputio u lokalni dom zdravlja gde je posle tri sata čekanja stigao na red kod svog izabranog lekara.
- Kada sam mu objasnio razlog svog dolaska, doktor se samo nasmejao i upitao me koliko dana bolovanja hoću. Rekao sam mu da mi ne treba bolovanje već savet oko kontraindikacija i neželjenih dejstava leka koji treba da pijem i zamolio ga da mi protumači neke stavke iz uputstva za upotrebu. Tada se on strašno ražestio i podviknuo da idem kod privatnika pa da njega zajebavam, a potom me izabacio iz ordinacije – kaže Ćilić.
Pacijent, međutim, nije odustajao od svoje namere, već je odlučio da se za savet obrati i farmaceutu u obližnjoj apoteci.
- Za razliku od lekara farmaceut je bio mnogo ljubazniji i posavetovao me je da ne verujem svemu što čujem na televiziji. „Znate, to oko savetovanja sa lekarom odnosno farmaceutom, to se samo tako kaže“, – rekao mi je – „to vam je isto kao kad vam kažu da posle svakog obroka operete zube ili da prilikom seksa sa nepoznatom osobom stavite kondom. Naravno da to niko ne radi“. Posle ovog saveta otišao sam kući i umiren popio lek – ispričao je za Njuz Miroljub Čilić koji napominje da je pre upotrebe detaljno pročitao uputstva.
Bojan Ljubenović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.