Potomci četnika traže rehabilitaciju prve epizode „Ravne gore“

Izvor: Njuz.net, 11.Nov.2013, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potomci četnika traže rehabilitaciju prve epizode „Ravne gore“

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Potomci traže od suda da ispravi nepravdu prema prvoj epizodi


BEOGRAD, 11. novembar 2013, (Njuz) – Nakon brojnih negativnih komentara koji su usledili posle emitovanja prve epizode serije „Ravna gora“ potomoci četnika zatražili su od suda njenu rehabilitaciju.
Oni tvrde da postoje čvrsti dokazi o nepravdi koja je učinjena prema prvoj epizodi i da je obaveza Srbije kao države da tu nepravdu ispravi.
Milorad Radosavljević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << unuk jednog od članova četničkog pokreta, smatra da su komentari na prvu epizodu posledica propagande koja se mesecima vodi protiv serije.
- Prva epizoda nije imala prava na nepristrasnu TV kritiku. Nije prošlo ni pola sata od početka emitovanja a pojedinci su je već optužili da je spora, nezanimljiva i razvučena. Ne može se kvalitet i uloga jedne epizode u istoriji televizije ocenjivati samo na osnovu mišljenja jedne strane – navodi Radosavljević za Njuz.
- Zahtevom za rehabilitaciju prve epizode tražimo od suda da se ponište svi negativni utisci od 10. novembra 2013. na osnovu kojih je serija ocenjena kao veliko razočaranje. Od sinoć se stvara lažna slika kako se serija ljudima nije dopala, dok se komentari poput „Bravo Radoše!“ i „Radoše majstore“ uporno ignorišu – istakao je Radosavljević.
Kako Njuz saznaje protivnici rehabilitacije prve epizode „Ravne gore“ održaće danas protest ispred zgrade RTS-a i zahtevaće da se prekine njeno emitovanje kako bi se sprečilo prekrajanje istorije opisane u TV serijama „Otpisani“ i „Povratak otpisanih“.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.