Posna pita s kiselim kupusom i gotovim korama: Nema joj ravne

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Dec.2023, 15:30

Posna pita s kiselim kupusom i gotovim korama: Nema joj ravne

Danas pripremamo jedno od omiljenih tradicionalnih jela koje je izuzetno zdravo. U pitanju je posna pita s kiselim kupusom.
Ako hoćete da napravite nešto posno i zdravo u ove dane posta – napravite pitu. Oni koji su probali znaju koliko je ukusna, a ono koji nisu – vreme je da probaju. Neće se pokajati.
Posna pita s kiselim kupusom: Šta je čini zdravom Kiseli kupus nije samo obična salata. To je jedna od najzdravijih namirnica koje konzumiramo zimi. I treba ga jesti svaki dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prvenstveno zbog toga što je reč o prirodnom probiotiku koji hrani dobre bakterije u crevima. To je ključno za jak imunitet i svima nam je to prioritet u danima kada haraju razni virusi. Osim toga, ako ste na terapiji antibioticima, jedite kiseli kupus jer će on ubrzati obnavljanje narušene mikroflore creva.
Ako ne postite, a volite slatki kupus, na TikToku-u smo pronašli odličan recept za pripremu  pite od svežeg kupusa:
@albert_cancook Cabbage pie, my family recipe #cabbage #pie #veggies #fyp #learnontiktok ♬ Mi Pan Su Su Sum – Ev0lution Recept za posnu pitu od kiselog kupusa Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa 1 glavica crnog luka, sitno iseckana 2 šargarepe 2 krompira 1 šolja pirinča so i biber po ukusu 1 pakovanje gotovih kora za pitu ulje Priprema:
Uklonite vanjske listove kiselog kupusa i naseckajte ga sitno. A zatim ga isperite pod mlazom hladne vode. Na srednje jakoj vatri, propržite crni luk na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i kiseli kupus. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša. Dodajte oljušten i sitno iseckan krompir i dobro opran pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu. Zatim dolijte malo vode i dinstajte još nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine i pirinač ne nabubri. Sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Premažite jednu koru uljem i preko stavite drugu. Filujte kore i urolajte ih kao i svaku drugu pitu. Ili slažite jednu preko druge. Kako vam se više sviđa. Ukus će ostati isti. Ređajte jufke u podmazanu tepsiju, premažite ih uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, dok ne porumeni. Služiti toplo. Prijatno!
Ryzhkov/gettyimages.co.uk
Vremenska prognoza za naredna 5 dana Osećaj: 8°C
Vetar: 11km/h S
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1009.14mbar
UV indeks: 0

PetSubNedPonUto
8°C / 4°C
9°C / 4°C
12°C / 6°C
15°C / 4°C
13°C / 3°C





Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.