Posle 20 stepeni, za vikend sneg

Izvor: Dzungla.org, 26.Nov.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 20 stepeni, za vikend sneg

Nakon visokih temperatura ovih dana, i čak 20 stepeni koliko će biti u četvrtak i petak, za vikend nas očekuje sneg, a temperature će pasti za čitavih 20 stepeni.

Metereolog Branko Sparavalo za MONDO kaže da će se toplo vreme za ovo doba godine zadržati i narednih dana i da će u četvrtak i petak temperature dostizati i 20. podeok, ali da za vikend stiže hladni talas u Zapadnu Evropu i Balkan.
„Temperature će drastično pasti i kretaće se oko nultog podeoka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << U noći izmeđi subote i nedelje očekuju se snežne padavine, na severu i zapadu Srbije, dok će na jugu sneg padati u utorak“, kaže Sparavalo iz „Meteosa“.
Sparavalo kaže da je prema dugoročnoj prognozi pred nama blaga zima.
„U decembru će prosečne temperature biti oko jedan i po do dva stepena, dok će u januaru biti za samo stepen, dva niža, a u februaru iznad proseka – do trećeg stepena Celzijusove skale“, navodi ovaj metereolog i ističe da, ipak, ne treba da se oslanjamo na te dugoročne prognoze jer su one razlikuju.
„Prognoze su vrlo šarenolike. U metereološkom centru u Moskvi predviđaju hladnu zimu, u nekoliko svetskih centara prognoziraju blagu zimu, dok u pojedinim kažu da će se temperature kretati oko proseka. Pa uzmimo to sa rezervom“, ističe Sparavalo.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Posle 20 stepeni, od nedelje sneg

Izvor: Mondo, 26.Nov.2012

Nakon visokih temperatura ovih dana, i čak 20 stepeni koliko će biti u četvrtak i petak, početkom sledeće nedelje nas očekuje sneg, a temperature će pasti za čitavih 20 stepeni...Metereolog Branko Sparavalo za MONDO kaže da će se toplo vreme za ovo doba godine zadržati i narednih dana i da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.