Posle 20 stepeni, od nedelje sneg

Izvor: Mondo, 26.Nov.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 20 stepeni, od nedelje sneg

Nakon visokih temperatura ovih dana, i čak 20 stepeni koliko će biti u četvrtak i petak, početkom sledeće nedelje nas očekuje sneg, a temperature će pasti za čitavih 20 stepeni.

Metereolog Branko Sparavalo za MONDO kaže da će se toplo vreme za ovo doba godine zadržati i narednih dana i da će u četvrtak i petak temperature dostizati i 20. podeok, ali da krajem vikenda stiže hladni talas u Zapadnu Evropu i Balkan.

"Temperature će drastično pasti i kretaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se oko nultog podeoka. U noći između nedelje i ponedeljka očekuju se snežne padavine, na severu i zapadu Srbije, dok će na jugu sneg padati u utorak", kaže Sparavalo iz "Meteosa".

Sparavalo kaže da je prema dugoročnoj prognozi pred nama blaga zima.

"U decembru će prosečne temperature biti oko jedan i po do dva stepena, dok će u januaru biti za samo stepen, dva niža, a u februaru iznad proseka – do trećeg stepena Celzijusove skale", navodi ovaj metereolog i ističe da, ipak, ne treba da se oslanjamo na te dugoročne prognoze jer su one razlikuju.

"Prognoze su vrlo šarenolike. U metereološkom centru u Moskvi predviđaju hladnu zimu, u nekoliko svetskih centara prognoziraju blagu zimu, dok u pojedinim kažu da će se temperature kretati oko proseka. Pa uzmimo to sa rezervom", ističe Sparavalo.

(MONDO, foto ilustracija:Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sledeće sedmice nagli pad temperature, sneg i minus

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2012

Iako je miholjsko leto sa prolećnim temperaturama potrajalo do skoro kraja novembra ipak nas prema očekivanjima meteorologa već početkom sledeće sedmice očekuje pravo zimsko vreme, pad temperetaure za više od 20 stepeni i snežne padavine.. Hladni talas stiže u zapadnu Evropu i na Balkan dok...

Nastavak na BKTV News...

Do kraja nedelje 20 stepeni, zatim sneg

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2012, 12:41

Nakon visokih temperatura, čak 20 stepeni koliko će biti u četvrtak i petak, početkom sledeće nedelje nas očekuje sneg, a temperature će pasti za 20 stepeni.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.