Poruka iz boce s tonućeg Titanika

Izvor: TvojPortal.com, 31.Okt.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka iz boce s tonućeg Titanika

Tvoj portal
19-godišnji Jeremiah Burke iz Corka iz Irske je 1912.godine bio putnik iz 3 klase na brodu Titanku.U noći kada je Titanik počeo da tone one je tada bacio u okean bocu s porukom.Ovih dana je poruka iz boce kako piše BBC poklonjena muzeju Cobh za očuvanje baštine grada Corka.

Ovaj vredan komadić istorije s Titanika je poklonila je jedna od Jeremiahovih daljih rodjaka...

Pre polaska za Ameriku Jeremiah je bocu dobio od svoje majke.Kada je Titanik >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u noći 15 aprila 1912. počeo da tone
19-godišnji Jeremiah napisao zadnju poruku s tonućeg Titanika i ubacio je u bocu potom u okean
Boca koju je bacio Jeremiah s Titanika je plutala okeanom godinu dana,a igrom slučaja pronadjena je na obalama grada Dunkettle, samo par kilometara udaljenog od njegovog rodnog mesta.U poruci,koju je Jeremiah s Titanika te kobne noći napisao stoji: "Zbogom svima sa Titanica. Burke iz Glanmirea u Corku".Po nekim pričama na boci koju je bacio u okean navodno je bila i jedna pertla sa njegove cipele.Ova poruka je bila u vlasništvu porodice Burke skoro 100 godina.
Jeremiah je krenuo za Ameriku sa rodjakom Norom Hegarty,gde je trebao se videti sa svoje dve sestre koje su živele u SAD, na njihovu žalost to se nikada nije desilo,Jeremiah i Nora su se utopili tog kobnog 15 aprila.
Majka Jeremiaha danima nije znala šta je sa njenim sinom.Na žalost smrt sina nije mogla preboleti tako da je  i ona umrla godinu dana posle sinove smrti.I nikada nije saznala za pismo iz boce koje je njen sin bacio u okean koje je doplovilo do irskih obala.

zanimljivostititanikporuka iz boce

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.