Policajac zadržao pronađeni novac jer je već zaposlen u policiji

Izvor: Njuz.net, 10.Apr.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac zadržao pronađeni novac jer je već zaposlen u policiji

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Policajca savetovali da da otkaz, da bi ponovo dobio posao u policiji

KIKINDA, 10. april 2012. (Njuz) - Policajac S.P. (42) iz Kikinde pronašao je torbicu sa velikom količinom novca i bonovima za gorivo, ali pošto je već zaposlen u policiji odlučio je da je zadrži.
Nakon što je u pekari pronašao torbicu u kojoj se nalazilo 500.000 dinara i bonovi za 9.500 litara dizel goriva, policajac S.P. je otišao u svoju stanicu da prijavi slučaj jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << srećom u torbici pronašao i dokumenta vlasnika. U stanici su mu pojedine kolege objasnile da on kao policajac nema obavezu da pronalazi izgubljene stvari, 'već da su za to zaduženi građani koji još uvek ne rade u policiji'.
- Neke od kolega su mi predložile da dam otkaz pa tek onda da prijavim pronalazak torbice, jer bi se tako za moj slučaj zainteresovao ministar Ivica Dačić, što bi sve bilo propraćeno javnim priznanjem i ponudom za rad u policiji. Međutim, pošto sam po prirodi skroman čovek, nisam želeo medijsku pažnju, pa sam odlučio da zadržim novac - rekao je za Njuz S.P. i dodao kako smatra da je dobro postupio jer bi svojim ponovnim zapošljavanjem 'učinio nepravdu prema onima koji nemaju ni jedan posao, a kamoli dva'.
Sindikat policije pohvalio je svog člana za visoku svest koju je pokazao prilikom odbijanja sigurnog radnog mesta 'u vremenu kada mnogi ne bi pitali za cenu samo da dobiju sličnu priliku'.
S.P. je zahvalio na priznanju i rekao da će od dela novca častiti svoje kolege kao da se radi o prvom danu na novom poslu, a da će bonove za gorivo 'prodati po jeftinijoj ceni, jer vozi benzinca'.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.