Pojavile su se lažne aplikacije,koje mogu da ugroze vašu sigurnost. Oprez!

Izvor: 011vodič.com, 12.Jun.2020, 02:35

Pojavile su se lažne aplikacije,koje mogu da ugroze vašu sigurnost. Oprez!

Savet za građane da ne otvaraju elektronske poruke i priloge od nepoznatih pošiljalaca. Pošto se usled novonastale situacije daleko više koristi internet i društvene mreže, VTK MUP-a upozorava na povećan broj sajber kriminala.
Primetan je porast krivičnih dela preko interneta i društvenih mreža. To su prevare, nedozvoljena trgovina, izazivanje panike.
VTK savetuje građane da ne otvaraju elektonske poruke sumnjivog sadržaja, jer na taj način može doći do preuzimanja štetnog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << softvera koji zaključava sve fajlove na mreži. Kasnije se za otključavanje traži naplata u virtuelnim valutama.
Takođe, da se ne instaliraju aplikacije van zvaničnih prodavnica IOS i PlayStore, jer su se pojavile ponude koje nude instalaciju programa za detekciju korona virusa.
Mnogi građani su dobili lažne SMS poruke u vezi penzija gde se traže lični podatci.
Na društvenim mrežama objavljuje senzancionalistička i lažna obaveštenja o navodnim lekovima za koronu kao i o navodnim brojnim smrtnim slučajevima zbog ovog virusa koji ne odgovaraju stvarnom stanju.
Pojedinci žele da profitiraju na prodaji deficitarne medicinske opreme.
Ako građani primete te zloupotrbe mogu to da prijave na email adresu VJT u Beogradu, ili Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala [email protected] gov. rs.
Za ove zloupotrbe predviđene su po zakonu velike kazne i zatvor do 10 godina.
Izvor:Alo.rs/Foto:Printscreen


The post Pojavile su se lažne aplikacije,koje mogu da ugroze vašu sigurnost. Oprez! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.