Po tajnom ugovoru bez uvida javnosti, hiljade migranata će biti poslato u Srbiju

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po tajnom ugovoru bez uvida javnosti, hiljade migranata će biti poslato u Srbiju

Na zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije pre skoro dve nedelje, 04. oktobra 2019. narodni poslanik gospodin Miladin Ševarlić u dijalogu sa ministrom Sinišom Malim izjavio je, a i postavio je sledeće pitanje:
”Juče je objavljena informacija, posle polemike na austrijskoj televiziji, doskorašnjeg austrijskom ministra unutrašnjih poslova, Herberta Hickela, da je sa Srbijom potpisan ugovor da sve migrante koji ne dobiju azil u Austriji vrate nazad u Srbiju. Molim vas, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da li je to tačno?
Ako je tačno, gde se može dobiti na uvid taj međudržavni ugovor? 
Taj ugovor, ili dogovor, nije verifikovan u Skupštini, koliko ja znam od 2016. godine pa na ovamo, a noviji je datum. Dalje, nije mi odgovoreno na pitanje koje sam postavio u vezi sa sredstvima od 300 evra po migrantu, o čemu je bila polemika na internetu. Hvala lepo”.
Nije iznenađujuće da ministar u Vladi Republike Srbije nije odgovorio poslaniku, a time i javnosti, na ovo za našu državu i građane Srbije egzistencionalno važno pitanje o ugovoru o vraćanju hiljada i hiljada migranata u Srbiju… Od koga je taj ugovor potpisan i zašto o tome ne znaju ni poslanici u Skupštini Srbije?
Nasuprot tome veoma je iznenađujuće da najčitanije novine i najgledanije televizija sa nacionalnom frekfencijom nisu pokazale interesovanje da o ovome informišu javnost i da zatraže istinu od relevantnih institucija ili političara… Prošlo je više od nedelju dana od ove javno izgovorene tvrdnje poslanika Ševarlića i njegovog pitanja bez odgovora… Zašto se o ovome ćuti!?
Nikola Janić (koreni.rs)

The post Po tajnom ugovoru bez uvida javnosti, hiljade migranata će biti poslato u Srbiju appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.