POŠAST IZ VAZDUHA Venecija objavila rat galebovima koji napadaju turiste i konobare

Izvor: Blic, 12.Apr.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŠAST IZ VAZDUHA Venecija objavila rat galebovima koji napadaju turiste i konobare

Venecija je i zvanično objavila rat agresivnim galebovima, čiji broj iz godine u godinu sve više raste. Ove ptice napdaju turiste i konobare ovog italijanskog grada, kao i radnike na krovovima.

Kako dođe proleće, a sa njim i gladni galebovi koje je potrebno nahraniti, ove ptice se okuraže i postaju nepodnošljive. Pre svega konstantno obleću Trg Svetog Marka i druge turističke atrakcije da bi došli do besplatno ručka. Neki galebovi jedu čak i lokalne golubove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Gradska vlast želi da ukloni gnezda galebova iz centra grada. Đuzepe Ćerubini, PR Venecije, izjavio je da se neka gnezda nalaze na glavnim gradskim objektima, kao što su Bazilika i Duždeva palata.

Druga strategija je dovođenje sokola koji bi uplašili i oterali galebove. Ipak, zakoni za zaštitu divljih životinja bi najverovatnije stali na put toj odluci, jer su neke vrste glaebova zaštićene vrste.

Zvaničnici su rekli i da su pokušavali sa puštanjem zvukova koji bi navodno rasterali galebove, ali da nisu postigli željeni efekat. Osim što planiraju da uklone gnezda, gradska vlast apeluje na ažurnije ćišćenje grada i sprečavanje ostavljanja gomile otpadaka u kantama i na ulicama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.