POČINJE LUDNICA “PREKO BARE” Može li neko da skine krunu Patriotama?

Izvor: 011vodič.com, 05.Sep.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE LUDNICA “PREKO BARE” Može li neko da skine krunu Patriotama?

Okršajem na “Soldžer fildu” gde Čikaro Bersi (petak, 02.20) dočekuje ljutog rivala Grin Bej Pekerse počinje novi šampionat u elitnoj ligi američkog fudbala (NFL). Naš spoljni saradnik Igor Janković pripremio je najavu nove sezone u sportu koju je ubedljivo najpopularniji u SAD.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Zvanično, sezona je počela 8. marta kada su timovi dobili pravo da počnu pregovore sa svojim igračima koji su imali negarantovane ugovore i kojima su ugovori isticali. Nedelju dana kasnije otvoren je spektakularni supermarket po imenu “Slobodni agenti” gde su timovi krenuli sa enormnim razbacivanjem kako bi privoleli slobodne agente – super zvezde da dođu u njihovu franšizu.
Izdvajamo 10 najvećih pojačanja na tržistu slobodnih agenata (prema trošenju/zvučnosti igrača)
1. Nik Fols (Džeksonvil Jaguars, 4 godine 88 miliona)
2. Lejvion Bel (Njujork Džets, 5 godina 90 miliona)
3. Si Džej Mozli (Njujork Džets, 5 godina 85 miliona)
4. Irl Tomas (Baltimor Rejvens, 4 godine, 55 miliona)
5. Tajron Matju (Kanzas Siti Čifs, 3 godine 44 miliona)
6. Trej Flauers (Detroit Lajons, 5 godina 90 miliona)
7. Lendon Kolins (Vašington Redskins, 6 godina 84 miliona)
8. Džastin Hjuston (Indijanapolis Kolts, 2 godine 24 miliona)
9. Trent Braun (Ouklend Rejders, 4 godine, 66 miliona)
10. Ze Derijus Smit (Grin Bej Pekers, 4 godine 66 miliona)
To su najzvučnija imena na koja su otvaranjem FA potrošene stotine miliona dolara. Ljubitelji NBA sigurno misle: zašto je NFL najpopularniji sport u Americi kada kosarkaši zarađuju mnogo više? Pa zato jer igrači američkog fudbala dobijaju “tonu” para za samo 16 utakmica u sezoni, a maksimalno mogu da odigraju 20 sa Superboulom. Košarkaši ako uđu u plej-of igraju barem pet puta više. Ruku na srce, igrači američkog fudbala rizikuju ipak više jer u protvničkom timu uvek postoji neki opaki lajnbeker ili sejfti kome fali baš jedno obaranje da obezbedi igrački bonus svojoj mnogobrojnoj porodici.
Jasno je da je ogroman novac u pitanju, a posebno kada se uzme u obzir da je NFL liga za prošlu 2018/209 godinu raspodelila klubovima blizu devet milijardi dolara od svog profita. Klubovi naravno ne mogu te pare da usmere u dodatno enormno trošenje jer su ograničeni seleri kap-om koji ove godine iznosi 188 miliona koji treba da se podeli na 53 igrača.
Džu Džu Šuster-Smit, risiver Pirsburg Stilersa (Foto: Beta/AP)

Za razliku od NBA ovde ne sme ni jedan dolar da se potroši više od predviđenog.  O tome vode računi tzv. seleri kap guru-i koji pomažu generalnim menadžerima franšiza koji najviše na svetu pored svojih porodica vole pikove na draftu. Dodatne pikove obezbeđuju trgovinom između i u vremenski ograničenom delu sezone. Ove godine mnogi su se iskazali jer odavno nisu viđeni spektakularniji “trejdovi” i sve je počelo 13. marta odmah po otvaranju tržišta slobodnih agenata:
1. Odel Bekam Džunior, nestašna megazvezda iz  velikog Njujorka poslat je u slavni (u kategoriji gubitnika) Klivlend u zamenu za prvi i 3. pik sledeceg drafta plus sejfti Džibril Pepers. Veliki je šok ovo izazvalo budući da je prošle godine produžio ugovor sa Džajantsima za 95 mil/5 godina.

Antonio Braun je napustio Stilerse i preselio se u Ouklend Rejderse (Foto: Beta/AP)

2. Par minuta kasnije Ouklend je potpisao Antonija Brauna (godinama najproduktivnijeg hvatača u NFL-u) koji je iz Pitsburg Stilersa prešao u zamenu za pik 3. i 5. runde sledećeg drafta. Pitsburg je u odnosu na prošlu godinu slabiji za dva svoja najopasnija igrača napada, ali je u prednosti sto se tiče timske hemije.
3. Džoš Rozen je prošle godine od strane Arizone izabran kao pik prve runde na draftu s tim da su Kardinalsi za njega dali i pik 3. i 5 runde kako bi se pomerili na poziciju 10. ove godine izabrali su talentovanijeg Kajla Mareja sa pozicije prvog pika i onda su Rozena poslali u Majami u zamenu za 62. pika ovogodisnjeg  i pika pete runde sledećeg drafta. Rozen se nije najbolje pokazao u trening kampu pa je postao rezerva doajenu presečenih lopti Rajanu “Medžiku” Ficpatriku.
4. Poslednjih par dana pred početak sampionata totalnu pometnju na tržistu napravio je Hjuston koji svog bivšeg prvog pika i ponajboljeg defanzivca Džediviona Klaunija poslao u Sijetl u zamenu za 3. pika. Nisu želeli da plate iznos koji je tražio za novi ugovor i spekuliše se o 25 miliona za godinu.
5. Ponovo Hjuston u epizodi “kako franšizu dovesti u opasnost”. Iz Majamija koji izgleda kreće u obnovu su doveli Leremija Tusila (čuvara “slepe strane” kvoterbeka, tzv. levog tekla) i Kenija Stilsa solidnog hvatača. Dobro, rešili su da zaštite Dešona Votsona, kvoterbeka koga tuku i povređuju i igrača koji je najviše puta sekovan prošle sezone, ali po koju cenu – dali su dva prva pika i pika druge runde, kao i dva klupska igrača za čoveka koga ce morati da preplate da bi ostao kod njih???
Na kraju ove najave vredi istaći da NFL eksperti ponovo vide Nju Ingland, Kanzas Siti, Los Anđeles Remse i Nju Orleans u finalima konferencija. Od favorita iz senke smatra se da Čikago, Sijetl, Klivlend i Pitsburg mogu daleko da iznenade u plej-ofu, a možda i Baltimor. Indijanapolis je bio dobro kotiran do šokantnog penzionisanja Endrjua Laka.

The post POČINJE LUDNICA “PREKO BARE” Može li neko da skine krunu Patriotama? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Android,   Jutjub

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOZZART TV: Sve što ste hteli da znate o novoj sezoni NFL-a (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2019

Čikago Bersi protiv Grin Bej Pekersa. Večeras na vašim TV ekranima kao početak jubilarne, 100. sezone u NFL-u! Poslastica za ljubitelje američkog fudbala, nema ih možda mnogo, ali znamo da fanatično prate svoje omiljene klubove i sa strašću iščekuju da vide hoće li Nju Inglend Petriotsi odbraniti...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.