Odlučnom akcijom sa ulica proterani cveće i muzika

Izvor: Njuz.net, 17.Nov.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučnom akcijom sa ulica proterani cveće i muzika

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeViše neće uznemiravati mirne prolaznike

BEOGRAD, 17. novembar 2010, (Be92, Njuz) - Pripadnici novoformirane komunalne policije su odlučnom i koordinisanom akcijom već prvog dana rešili neke od najvećih problema na ulicama glavnog grada. Prisustvo ilegalnih prodavaca cveća i uličnih svirača. Upravo su pripadnici ove dve kriminalne grupe bili među prvima >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << na udaru.
Tako prodavačice cveća ispred Narodnog pozorišta, poznate kao rizik za javni red i mir već decenijama po stanovnike Beograda time što su prodavale  nehigijenski, i od strane Instituta za javno zdravlje neproveren, biljni asortiman poput ruža i karanfila, više neće uznemiravati mirne šetače i posetioce pozorišta.
 
Već u prvim satima svog rada, komunalna policija, organizovana u patrolama od po troje, a trojke su osnovna jedinica delovanja ove perspektivne organizacije u službi komšija, rasterala je sve ilegalne prodavce cveća iz šireg centra Beograda i ostalih gradova u Srbiji u kojima deluje.
Logično, sledeći na meti Komunalne policije su bili ulični svirači i zabavljači. Svi ti pseudoumetnici rasterani su uz kazne od 100.000 do 500.000 dinara.
- Nadam se da se da su primenjene mere protiv ovih prestupnika očigledan primer kako će ubuduće naša služba delovati - istakla je Jelena Spaić, šefica odeljenja Komunalne policije za opštinu Stari Grad, dodavši da će sledeći na meti biti ulični prodavci knjiga, umetničkih predmeta, slika, antikvarnih predmeta i suvenira koji u ovoj opštini delaju bez dozvole narušavajući sveukupan izgled naše prestonice.
U mini-anketi za naš medij, većina političkih i socioloških analitičara slaže se da svakako neće biti obračunavanja sa socijalno ugroženim građanima. U tu kategoriju spadaju oni koji ne kupe fekalije iza svojih kućnih ljubimaca, provaljuju u stanove, kradu bicikle na ulicama, menjaju devize ispred pijaca po socijalno fingiranom kursu, vrše sitne prevare stanovništva, preprodaju drogu na ulici i slično. Ocenjeno je da oni to čine da bi prehranili svoje porodice zbog čega im treba pomalo 'gledati kroz prste' što je u duhu našeg društva i tradicije.
Takođe, kako saopštavaju i iz Komunalne policije, a sa čim se slažu i analitičari, nema dileme da će svaki pokušaj delovanja umetničkih grupa, prijavljenih ili neprijavljenih performansa, biti najoštrije kažnjavane, dok je za najekstremnije huligane iz redova kulturnih radnika zaprećena i zatvorska kazna.
Pavle Ćosić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.