Obična CIGANIJA i KIČ Romsko naselje krase DVORCI, a vlasnici trpe STRAŠNE OSUDE naroda - Ova zadrugarka podržala

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 12:19

"Obična CIGANIJA i KIČ" Romsko naselje krase DVORCI, a vlasnici trpe STRAŠNE OSUDE naroda - Ova zadrugarka podržala

Da li biste se ikada priklonili ovakvoj arhitekturi i svoj dom sredili poput vlasnika ovih kuća?

Ovo je verovatno jedino mesto na svetu u kome je glavna ulica ispunjena bukvalno dvorcima.

U selu Buzesku u Rumuniji, Romi kad grade, onda grade, a sramota je da komšija ima veću kuću od tebe. Nakon što je osvanuo snimak pomenutog mesta, nizali su se razni komentari od onih koji veličaju zdanja, do onih koji prozivaju ovaj stil.

Sve je počelo još u doba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komunizma, kada su Romi iz ovog sela zarađivali "masne pare" na slabo regulisanom tržištu sekundarnih sirovina.

Tada se javila i želja da svaka porodica prikaže koliko je uspešna tako što će sagraditi što grandiozniju kuću.

Ipak, računi znaju da budu skupi, a otkako im je zemlja ušla u EU i njihov posao je dosta slabiji, pa Romi koji su sagradili ove dvorce uglavnom žive samo u malom delu kuće, kako ne bi plaćali grejanje i klimu za ovolike kućerine.

Sve u svemu, veoma zanimljivo za videti, a to možete učiniti pogledom na video klip, klikom na ovaj link.

- "Koliko je ovo ružno i neukusno", "Pravi kič", "Najružnije mesto na svetu", "Izgrađeno od prošenja po inostranstvu", "Prava ciganija" - samo su neki od komentara ljudi koji su negodovali ovaj stil građenja.

Ipak, sa druge strane, nekadašnjoj rijaliti učesnici Jeleni Krunić se dopalo, te ke prokomentarisala kako joj je evo pomenuto, pravo ludilo.

Srbija Danas/Društvene mreže/Preneo:A.R.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.