OTKRIVENO - Evo ZAŠTO vaš pas NAGINJE GLAVU kada mu se obraćate: Postoji više TEORIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 15:29

OTKRIVENO - Evo ZAŠTO vaš pas NAGINJE GLAVU kada mu se obraćate: Postoji više TEORIJA

Stručnjaci imaju nekoliko različitih tumačenja.

Sigurno ste kod vašeg psa primetli jedan preslatki detalj: kada mu nešto govorite – da naginje glavu na jednu stranu, kao da pokušava da nas razume o čemu to pričamo

Da li znate? Evo zbog čega pas naginje glavu kada im se obraćamo

Ipak, nije baš poznato zašto to rade, ali stručnjaci imaju nekoliko različitih tumačenja.

Naime, jedan deo smatra da psi to čine jer se ta radnja nama dopada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Psi su u stanju da veoma brzo shvate kada neko njihovo ponašanje u nama budi radost ili zadovoljstvo pa će takvo ponašanje ponavljati kako bi dobili svoju poslasticu.

Najpopularnije objašnjenje ovog slučaja jeste da pas naginje glavu u stranu jer tako namešta uši kako bi nas bolje čuo, odnosno razumeo. Ova situacija se najčešće događa kada im spominjemo nešto u vezi sa šetnjom ili hranom.

Još jedno objašnjenje stručnjaka jeste da psi naginjanjem glave pokušavaju pročitati govor tela osobe koja im se obraća. Na ovaj način, oni pokušavaju što bolje da pročitaju izraz lica osobe koja mu nešto govori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.