Izvor: TvojPortal.com, 25.Sep.2012, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov izgled Sagrada Familie u okviru spektakularne multimedijalne predstave (VIDEO)

Tvoj portal  Veličanstvena Sagrada Familia, jedan od obeležja Barselone, u sklopu festivala festivala La Merce, koji je trajao od 21. do 23. septembra, dobila je nov izgled. Tokom tri dana Gaudijevo remek delo bilo je svojevrsno platno multimedijslnoj predstavi koju je organizovala kanadska kompanija Moment Factory.


Sagrada Familia je na UNESCO-voj je listi Svetske kulturne baštine, a u vreme Gaudijeve smrti 1926. godine bilo je završeno manje od četvrtine zdanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
Nakon njegove smrti, radove su nastavili njegovi saradnici, a bili su prekinuti 1935. godine zbog Španskog građanskog rata tokom koga je izgoreo deo katedrale s originalnim Gaudíjevim modelima i planovima.
Radovi su ponovno pokrenuti 1970-ih nakon pada fašističkog režima i gradnja, premda vrlo polako, traje i dan danas. Kada bude završena, katedrala će biti visoka oko 45 i duga 110 metara.  Očekuje se za će u potpunosti biti gotova 2026. godine i tako obeležiti 100. godišnjicu umetnikove smrti.
{youtube}he5w0bnMmuI&feature=player_embedded{/youtube}
Izvor:bizlife.rs

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.