Nije slučajnost: Iznedićete se kada pročitate zašto STJURDESE SEDE NA RUKAMA prilikom poletanja aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 13:55

Nije slučajnost: Iznedićete se kada pročitate zašto STJURDESE SEDE NA RUKAMA prilikom poletanja aviona

Do detalja su opisale ovu proceduru.

Ako obratite pažnju kada letite avionom, primetićete da stjuardese prilikom poletanja zauzmu poseban položaj tela. Nije slučajnost što sede na rukama dok se avion probija kroz oblake.

Stjuardesa avio-kompanije "Cebu Pacific" na Filipinima, Heni Lim, je objavila Tiktok snimak u kom je pitala svoje pratioce da li su se nekad zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sede na rukama tokom poletanja i sletanja? Ovaj snimak je za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kratak vremenski period skupio deesetine hiljada pregleda.

- To se zove položaj oslonac - objasnila je stujardesa, a onda je otkrila tajne fascinantne sigurnosne procedure koju ona i njene kolege prate kako bi smanjili rizik od telesnih povreda u hitnim slučajevima.

- Ovaj položaj uključuje čvrsto vezivanje vašeg sigurnosnog pojasa, sedenje uspravno, sedenje na rukama - dlanovima nagore, palčevi uvučeni i ruke opuštene - i postavljanje stopala ravno na pod. Cilj je držati telo u krutom položaju tako da ako dođe do bilo kakve neplanirane vanredne situacije, telo bude manje oštećeno - objasnila je Heni.

Lim i njena koleginica demonstrirale su specijalno držanje, vezujući se za svoja sedišta i podvlačeći ruke ispod tela.

- Ovo ograničava kretanje tela tako da postoji manja mogućnost povrede ako dođe do problema - objasnila je ona.

Naravno, ukoliko se desi neka nepredviđena situacija, kabinsko osoblje neće samo sedeti na rukama.

- Tokom poteškoća, takođe ćemo prolaziti kroz tihu proveru, koja nas priprema za hitnu situaciju tokom svakog poletanja i sletanja. Ovo uključuje svest o opremi za hitne slučajeve na licu mesta, proveru vrata, slušanje naredbi i uočavanje bilo kakvog vizuelnog traga van aviona - rekla je Lim.

Srbija Danas/Tiktok _hennylim_/I.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.