Nevjerovatan prizor: Ovako bi izgledao svijet bez muškaraca (VIDEO)

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevjerovatan prizor: Ovako bi izgledao svijet bez muškaraca (VIDEO)

Nejednakost je i dalje veliki problem u našem društvu. Muškarci su brojčano dominantni na području biznisa, politike, medija i umjetnosti. U borbu protiv nejednakosti uključuje se i britansko izdanje magazina “Elle”.

“Elle UK” lansira kampanju “MoreWomen” koja prati novi broj magazina posvećen feminizmu. Odlučili su upozoriti na dramatičnu nejednakost koja još uvijek vlada među muškarcima i ženama, a kako bi je bolje dočarali napravili su zanimljiv video.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
U njemu su fotošopom potpuno uklonili muškarce s fotografija nastalih na raznim mjestima, od parlamenta do zabavnih emisija i pokazali kako bi svijet izgledao bez njih.

Moćni video podsjetio nas je na to da su muškarci i dalje brojčano nadmoćniji te da se ženama ne daje dovoljno prostora i prilika za napredak. Zbog toga je naša dužnost da radimo na osvješćivanju društva po pitanju tog problema i 'razbijamo' ustaljene patrijarhalne norme prema kojima žene nisu dovoljno sposobne za određene pozicije.

Pogledajte zanimljiv video.

Izvor: Bportal.ba

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevjerovatan prizor: Ovako bi izgledao svijet bez muškaraca (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2015

Nejednakost je i dalje veliki problem u našem društvu. Muškarci su brojčano dominantni na području biznisa, politike, medija i umjetnosti. U borbu protiv nejednakosti uključuje se i britansko izdanje magazina “Elle”...“Elle UK” lansira kampanju “MoreWomen” koja prati novi broj magazina...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.