Neobična stvarna mesta koja izgledaju poput optičke iluzije

Izvor: 011vodič.com, 17.Jan.2020, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobična stvarna mesta koja izgledaju poput optičke iluzije

Predivna prirodna mesta koja izgledaju poput optičke iluzije očaravaju sve posetioce. Put Atlantik i most u Nemačkoj samo su neka od mesta koje uživo izgledaju potpuno drugačije.
Foto: Shutterstock
Put Atlantik Slikovit put u Norveškoj izgleda kao da se spušta u nebo. Most je u stvarnosti zakrivljen prema dole, ali uhvaćen iz pravog ugla, izgleda kao opasna optička iluzija. 


Slane površine u Boliviji Kada se slane ravne površine u Boliviji prekriju tankim >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << slojem vode, površina postaje reflektujuća i čini se kao da svaka osoba ili stvar na njima jednostavno pluta. 


Magnetno brdo Magnetno brdo je gravitacijsko brdo u blizini Leha u gradu Ladah u Indiji. Zbog svoje okoline, čini se da se naginje prema gore, ali zapravo se naginje prema dole. Jedna od teorija kaže kako postoji jaka magnetna sila koja proizlazi iz brda i vuče vozila prema njemu kad voze na putu.


Most Rakoc Ovaj je most sagrađen u Nemačkoj 1860. godine. Izgrađen je u savršenom polukrugu, tako da kada ga svetlost pogodi na pravom mestu, most izgleda kao neprekinuti krug.


Nacionalni park Namib-Naukluft Ova prirodna optička iluzija izgleda kao slika. Afričko drvo života ostaje da stoji radi suve klime. Zbog kontrasta između belog poda, tamnih stabala i sunca koje se odbija, ne izgleda kao deo prirode. 


Stene Paria Kanjon  Optička iluzija u Arizoni poznata je kao talas. Pruge na steni odbacuju vašu percepciju dubine, zbog čega je teško odrediti oblik stene.


Jezero Sorvagsvatn Jezero na Farskim otocima između Islanda i Norveške izgleda kao da sedi iznad oceana. U stvarnosti, jezero je oko 90 metara iznad mora i ima vodopad koji ulazi u okean, ali kad se snima iz pravog ugla, izgleda veličanstveno. 


Stena Telegrafo Stena u Brazilu savršeno je mesto za prevaru prijatelja da misle kako ste imali odmor ispunjen opasnim izletima. Ono što ne možete videti je da se druga ravna stena nalazi samo oko tri metra ispod.


Vodopad Horstejl Predivna optička iluzija u vodopadu koji pada niz stenu El Kapitan u nacionalni park Josemiti. Krajem februara pri zalasku sunca, vodopad odražava zalazeće sunce, zbog kojeg izgleda kao da gori, piše Reader’s Digest.



Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.