Izvor: Piplmetar.rs, 10.Dec.2022, 19:31

NIKO VAS NE PITA KOLIKO BI PARA SA NAMA SPAVAO“ Miloš Jovanović se izvinio novinaru zbog SRAMNOG KOMENTARA, odbacio optužbe za mizoginiju i seksizam (VIDEO)

Predsednik Nove DSS Miloš Jovanović izvinio se danas novinarima jedne televizije i odbacio optužbe Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković za mizoginiju i seksizam.
) Piše: Blic
10.12.2022. 10: 56



Vaš pretraživač ne podržava audio plejer.
0: 00/0: 00


Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug
Miloš Jovanović
– To je bila moja greška i zbog toga se naravno izvinjavam – rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je Jovanović u izjavi za Tanjug.
Dodaje da ukoliko je novinar njegove reči došao kao uvredu, „nije bilo ni najmanje namere pomisliti da se neko vređa“. Kaže i da je tačno da „način na koji je misao izražen nije bio dovoljno precizan i da otvara prostor za ovakvo negativno tumačenje”.
Jovanović koji je na novinarsko pitanje o ceni odustajanja Srbije od evropskog puta odgovarao „niko te ne pita koliko para spavali biće sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, kaže da je poenta i veoma važna.
– A ona kaže da postoje stvari koje se ne mogu lako ili ne smeju ceniti, stvari poput časti naroda ili zemlje kao i časti pojedinca, bilo da govori o ženi ili muškarcu. I taj smisao, kao i samo poređenje, u kome apsolutno nije bilo ideje ili namere da se neko lično napadne, vredi ili diskredituje, i dalje stoji – istakao je Jovanović.
Povodom izjave Poverenika za ravnopravnost Jankovića , Jovanović smatra da je ovo, u najmanju ruku, preterana reakcija.
– Zabrinjava tendencija da se u svakoj situaciji reč muškarac automatski tumači na najnegativniji mogući način i da se odmah upotrebi teška artiljerija poput usputnih opcija za seksizam i misionarenja.

Foto: RTS / screenshot
Brankica Janković
Dodao je da ti , kako rečeno, najodlučnije odlučuje skandalne optužbe i doživljava ih lično kao uvredu.
– Ako delim stav gospodina Jankovića da žene ne treba vređati, ponižavati i maltretirati, podjednako smatram da u takvim stvarima muškarci ne treba da se nađe u poređenom položaju samo zato što su muškarci – sukobljeni.
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je juče osudila poređenje koje je Miloš Jovanović, poslanik koalicije NADA, izrekao evropsku cenu dogovora o pitanjima.
(Tanjug)
Pročitaj više





Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.