NIJE SAMO STVAR U PARAMA: Evo šta po narodnom verovanju znači kada vas svrbi levi, a šta desni dlan

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 17:18

NIJE SAMO STVAR U PARAMA: Evo šta po narodnom verovanju znači kada vas svrbi levi, a šta desni dlan

Da li vam se ikada ostvarilo?

Verovatno ste i sami primetili da barem jednom dnevno neko u vašem okruženju izgovori nešto poput „kucni u drvo i pomeri se sa mesta“, „nemoj da držiš torbu na podu jer ćeš izgubiti novac“, „ako ti crna mačka pređe puta, pređi na drugi kraj ulice“…

Šta znači ako vas svrbi desni dlan?

Prema narodnom verovanju, ukoliko vas zasvrbi levi dan, sigurno ćete dobiti neki novac, a ukoliko vas svrbi desni, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << daćete novac.

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za sreću, lutriju i novac, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor verovanja

Kaže se da ne valja češati levi dlan ukoliko svrbi, već da treba dlan da trljate o kosu i kažete: “Koliko dlaka, toliko para”, kako biste dobili što više novca.

Običaj je i da, kad vas svrbi desni dlan, nekom ko je u vašoj okolini simbolično date neki novac, kako biste sprečili da tokom dana imate veće izdatke.

Ukoliko vas svrbe prsti, to je navodno znak da ćete se uskoro vi ili neko vama blizak venčati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.