NASA objavila prvi 8K snimak iz svemira (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA objavila prvi 8K snimak iz svemira (VIDEO)

NASA je počela da na YouTube kanalu objavljuje snimke iz svemira u velikoj rezoluciji, takozvanoj 8K.

Predivni snimci iz svemira koje NASA redovno objavljuje postali su još i lepši. Naime, NASA je počela da postavlja 8K snimke kako bi naš doživljaj svemira bio još bolji.

Tako je NASA objavila HD video snimljen sa Međunarodne svemirske stanice (ISS) koji pruža potpuno novi pogled na uragan, Mesec pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čak i naučne eksperimente.

"Ovaj novi snimak pokazuje priču letova u svemir sa više detalja nego ikad pre. Tehnologija kamera nastavlja da napreduje, a videti našu planetu na ovako detaljan način je svakako dobra stvar", kazao je Dilan Matis iz NASA.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.