Morska trava za negu kože: Zašto treba da razmislite o uključivanju algi u dnevnu rutinu?

Izvor: Piplmetar.rs, 30.Nov.2022, 19:31

Morska trava za negu kože: Zašto treba da razmislite o uključivanju algi u dnevnu rutinu?

Kada vam neko kaže morska trava za negu kože, prva slika u glavi sigurno vam je neka ljigava zelena smesa koju stavljate na svoju kožu. Ipak, morska trava je sastojak o kome itekako vredi razmisliti: preko 80 odsto njenog tela čine esencijalni minerali, vitamini i biokativna jedinjenja. Magija, zar ne?
Morska trava za negu kože: Šta ona tačno radi? Morske trave sadrže širok spektar vitalnih hranljivih materija koje su bogate antioksidansima i lekovitim svojstvima. Iz tog razloga, može >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se koristiti za rešavanje brojnih problema, od suvoće make finih linija i bora.
Ćelijski molekuli ekstrahovani iz morske trave izvor su aminokiselina, fenola i polisaharida. Ova moćna jedinjenja daju koži sjaj i podstiču sintezu kolagena obezbeđujući antioksidativna, anti-alergena, antiinflamatorna i zaštitna svojstva.
Plus, morske trave su jedan od retkih biljnih izvora vitamina B12, a sadrže i folate, vitamine A, B1, B2, B3, B6 i C.
Prednosti morske trave Bioaktivna jedinjenja koja se nalaze u morskim algama imaju sposobnost da utiču na kožu i mogu biti od koristi svim tipovima kože.
Zaštita od preranog starenja kože: Morske trave pomažu u zaštiti od  infracrvenih zraka i plavog svetla iz sunčeve svetlosti. Ovi zraci mogu izazvati oksidativni stres, oštetiti ćelije i ubrzati prirodni proces starenja.
Obnavljanje ćelija: Morske trave pomažu da se ćelije snabdevaju kiseonikkom, a ovaj proces ima pozitivan efekat na obnavljanje ćelija, a time i na ukupan izgled kože.
Umirujuća hidratacija: Morske trave imaju sposobnost da hidriraju kožu i sadrže vredne minerale i elemente koji imaju umirujuća svojstva.
Posvetljavanje kože: Određene vrste morske trave se takođe mogu koristiti za smanjenje hiperpigmentacije i sprečavanje pojave staračkih pega.
Mogu li morske trave pomoći pomoći u uklanjanju akni? Za one sa aknama sklonom, kombinovanom ili masnom kožom, postoje morske trave bogate antiinflamantornim svojstvima koje umiruju kožu i čiste je. Himanthalia Elongata je jedna od njih.
Da li morske alge sadrže retinol? Možda ste primetili da morske trave sadrže vitamin A – pa da li to znači da sadrže retinol? Ne baš. Uobičajeni oblik vitamina A u algama jesu karotenoidi.  To je, u suštini, pigment koji je odgovoran za fotosintezu, pretvaranje svetlosti u energiju i fotozaštitu, sprečavajući oštećenja izazvana svetlošću. Karotenoidi se pretvaraju u vitamin A u telu, ali nisu retinol.
Morska trava za negu kože: Koja je najbolja? Postoji nekoliko različitih vrsta morskih algi koje pružaju prednosti koži. Koju ćete odabrati, zavisi od toga koji verbalize targetujete. Kada je antiage efekat u pitanju, najbolje su smeđe alge.
Ekstrakt tasmanske alge pomaže u zaštitnim procesima kako bi se neutralisalo štetno dejstvo okolione, podstakla hidratacija i ubrzala reakcija zarastanja kože.
Morska trava, spirolina i irska mahovina su odlične za hidrataciju.
Olexandra Trolan/GettyImagesplus


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.