Meksikanci izgradili most za Ginisa

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jan.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksikanci izgradili most za Ginisa

Izvor: bizlife.rs
Izgradnjom mosta „Baluarte“ Meksiko je preuzeo titulu u Ginisovoj knjizi rekorda za najveći viseći most na svetu. Širok 20, visok 403 i dug više od 1.100 metara objekat čini stabilnim nekoliko hiljada sajli. Razmak između stubova je nešto više od pola kilometra. U izgradnju mosta i neophodnih prilaza uloženo je 1,46 milijardi dolara, a završetak svih radova najavljen je za kraj januara.


„Baluarte“ se nalazi u udaljenom regionu Sijera >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Madre i povezuje severozapadnu državu Sinalou sa Durangom i Mazatlanom na severu.
Otvaranje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji Meksika samo je jedan u nizu događaja kojima se obeležava 200 godina nezavisnosti od Španije.

zanimljivostiMeksikorekordGinisova knjiga rekordamostmost „Baluarte“

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.