Lekar objasnio zašto nož NIKAKO ne smete da vadite iz rane! Snimio šta se radi ukoliko je neko uboden

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2022, 14:10

Lekar objasnio zašto nož NIKAKO ne smete da vadite iz rane! Snimio šta se radi ukoliko je neko uboden

Korisna informacija.

Sigurno ste primetili da u mnogim filmovima, kada je neko uboden nožem, osoba koja želi da mu pomogne, insistira da se nož ne vadi, već da to uradi doktor.

Za ovo postoji sasvim logično objašnjenje, a upravo ga jedan lekar, koji je popularan na društvenoj mreži TikTok i objasnio i ilustrovao flašom punom vode. On je na ovom video prikupio preko 100.000 lajkova.

Dr Karan Raj ističe da ukoliko je neko uboden, nož nikako ne sme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam da vadi ili da mu neko pomaže oko toga, već da to uradi profesionalno lice. Razlog je taj što, iako će osoba krvariti dok je nož u telu, on ipak predstavlja neku vrstu "čepa". Sve dok je nož u telu, krvarenje je svedeno na minimum, onog momenta kada se nož izvadi, krvarenje će se pojačati i naravno postoji veća pretnja za smrtnim ishodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.