Kris Kornel dobio spomenik u Sijetlu

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kris Kornel dobio spomenik u Sijetlu

Spomenik američkom muzičaru Krisu Kornelu, nekadašnjem frontmenu bendova Soundgarden i Audioslave, otkriven je ispred Muzeja pop kulture u njegovom rodnom Sijetlu.

Spomenik u prirodnoj veličini izradio je vajar Nik Mara, po želji Kornelove udovice Viki, koja je statuu donirala Muzeju pop kulture.

“Želja mi je bila da slavim njegovo delo i da mu odam poštu, da pamtimo njegov doprinos istoriji muzike i njegovu umetnost i filantropiju, i to u njegovom rodnom gradu”, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << objasnila je Viki Kornel.

Supruga jedne od ikona grandž muzike istakla je da je Sijetl za Krisa bio jedinstven grad koji ga je definisao.

“Ali osećam i da ga je podstakao da stvori taj pokret (grandž) koji će zauvek uticati na popularnu muziku”, navela je Viki Kornel.

Kris Kornel izvršio je samoubistvo u maju prošle godine, u 52. godini života.

Njegov bend Soundgarden smatra se jednim od rodonačelnika grandž pravca u rokenreolu, uz Mudhoney, Nirvanu, Pearl Jam i Alice In Chains.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kris Kornel dobio spomenik u Sijetlu

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2018, 20:01

Spomenik američkom muzičaru Krisu Kornelu, nekadašnjem frontmenu bendova Soundgarden i Audioslave, otkriven je ispred Muzeja pop kulture u njegovom rodnom Sijetlu...Spomenik u prirodnoj veličini izradio je vajar Nik Mara, po želji Kornelove udovice Viki, koja je statuu donirala Muzeju pop kulture..."Želja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.