Klinac hakovao profil na Fejsu, Zakerberg ga nagradio!

Izvor: Prva.rs, 04.Maj.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinac hakovao profil na Fejsu, Zakerberg ga nagradio!

Jani je pronašao bag u bezbednosnom sistemu Instagrama i pokazao način na koji može da briše komentare i sve ono što piše pored slike korisnika na Instagramu.
Inače, Fejsbukov "bug bounty program" nagrađuje sve koji pronađu bagove i greške na njihovim društvenim mrežama.
Jani je uspeo da na nalozima prikaže bezbednosne propuste, za koje ga je kompanija Fejsbuk nagradila iznosom od 10 000 dolara.
Jani je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i ranije nailazio na takve greške, ali one nisu bile dovoljno značajne da bi bile prijavljene.
Kroz ovaj Fejsbukov program je prošle godine nagrađeno 210 istraživača, koji su u proseku dobili nešto manje od 2.000 dolara. Broj prijavljenih grešaka bio je 60 puta veći, a od 13.000 podnesaka, samo je 526 bilo validno.
Izvor: 24sata
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook sa 10000 dolara nagradio desetogodišnjaka koji je otkrio bag na Instagramu

Izvor: Informacija.rs, 05.Maj.2016, 01:11

Desetogodišnji Finac koji je javnosti predstavljen pod pseudonimom Jani nagrađen je sa 10000 dolara koliko je dobio od Facebooka zbog toga što je otkrio bezbednosni propust na Instagramu koji mu je omogućavao da briše tuđe komentare na ovoj društvenoj mreži. Facebookov tim zadužen za bezbednost...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.