Kako sa prirodnim tretmanom bez sintetičkih preparata skinuti godine sa lica

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jun.2023, 14:33

Kako sa prirodnim tretmanom bez sintetičkih preparata skinuti godine sa lica

https://www.freepik.com/free-photo/thoughtful-blonde-middle-aged-woman-ponders-something-keeps-hand-near-face-has-healthy-skin-minimal-makeup-makes-choice-wears-white-blouse-poses-indoor-blank-copy-space-your-promotion_17803756.htm
Različiti faktori zaslužni sa izgled naše kože, a promene koje nastaju najčešće su posledica spoljnih uticaja, stila života koji vodimo, ali i genetskih predispozicija. Međutim, pre ili kasnije svi bivamo suočeni sa procesom starenja, a koža predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << svojevrsni pokazatelj godina gde se u vidu bora i linija ispoljavaju promene koje su tipične za ovaj neminovni proces. Budući da ne možemo sa osmehom da prihvatimo pojavu ovih znakova starenja, pokušavamo da na različite načine umanjimo njihovu vidljivost i povratimo koži stari sjaj. Tržište je preplavljeno različitim anti-aging tretmanima, ali pre nego što se odlučimo za neki od njih, neophodno je dobro se informisati i odabrati onaj koji daje proverene rezultate.
Koža lica je posebno osetljiva i zahteva tretmane koji nisu invazivni i koji ne sadrže sintetičke preparate, stoga je važno pridržavati se koraka i metoda koji ni na koji način neće dovesti vašu kožu u bilo kakav rizik, a koji će uspešno ukloniti neželjene bore i linije sa lica.
Ostanite hidrirani Dovoljna količina vode je neophodna svakome od nas za svakodnevno funkcionisanje, a veoma je značajna i i za zdrav izgled kože. Adekvatna hidriranost obezbediće vašoj koži elastičnost, što će automatski umanjiti pojavu bora. Nasuprot tome, znamo da je suva i ispucala koža sklona pojavi ovakvih nepravilnosti, stoga joj moramo obezbediti dovoljnu količinu vode. Jedna od najčešćih nejasnoća i zabluda koja se javlja u vezi sa hidratacijom jeste da masnoj koži nije potrebno toliko vode, zato ukoliko imate ovakav tip kože, ne zaboravite da je i ona sklona gubljenju kolagena, te da je morate redovno hidrirati.  Pronađite odgovarajuće preparate koji odgovaraju vašem tipu kože i pretvorite hidriranje u vašu svakodnevnu rutinu.
Efikasnost prirodnih tretmana Današnja moderna tehnologija i napredak medicine iznedrio je mnoštvo različitih tretmana kojima možemo podmladiti kožu lica i ponovo biti zadovoljni sopstvenim izgledom. Jedna od efikasnijih i inovativnijih metoda na bogatom tržištu jeste prirodan i neinvazivan prp tretman, koji podrazumeva aplikovanje sopstvene krvne plazme. Zbog same specifičnosti i upotrebe krvi pacijenta, predstavlja jednu od najsigurnih metoda, te isključuje mogućnost pojave bilo kakve alergijske reakcije. Osim što uspešno uklanja znakove starenja sa kože lica, ovaj tretman se pokazao efikasnim i kada je u pitanju problem proširenih vena, ožiljaka od akni i podočnjaka. Nakon završenog samo jednog tretmana, promene su odmah vidljive, ali se za potpuni efekat ipak preporučuju do tri ponavljanja procedure.
https://www.freepik.com/free-photo/smiley-mature-woman-with-make-up-posing-with-hand-face_10182905.htm
Adekvatna zaštita od sunca UV zračenje je prisutno tokom cele godine, zato i zimski period zahteva odgovarajuću zaštitu od sunca, jer se često dešava da UV indeks zračenja bude izuzetno visok. Znamo da sunčevi zraci imaju i pozitivno i negativno dejstvo na čovekovu kožu – pozitivno je sinteza vitamina D, a negativne mogu biti različite vrste opekotina i nastanak raka kože, od kojih je najopasniji melanom. Danas na tržištu postoje mnogobrojne prirodne kreme sa SPF faktorom, koje pružaju potpunu zaštitu, a ne sadrže štetne sastojke i parabene. Neka krema sa zaštititnim faktorom bude obavezan asortiman u vašoj torbi, a uvek izbegavajte direktno izlaganje sunčevim zracima i nosite odeću svetle boje, laganih i prirodnih materijala.
Važnost pilinga Ukoliko primetite da vam je koža nešto suvlja nego inače, možda joj je neophodan kvalitetan piling. Ova jednostavna, a značajna metoda uklanja ostatke stare kože lica i uspešno tretira začepljenje pore, a koža nakon njege izgleda blistavije i svežije, što doprinosi mladalačkom izgledu lica. Piling ne zahteva mnogo vremena i novca, s toga bi trebalo redovno da ga praktikujete i vašoj koži priređujete ovaj blagotvoran tretman. Možete koristiti različite prirodne sastojke, a neki koji se najčešće koriste jesu med, šećer ili morska so.
Zdrave navike Ne smemo zaboraviti na jedan tretman koji je podjednako važan kao i ostali, a to je zdrav način života. Činjenica je da se stil života koji praktikujemo direktno odražava na zdravlje našeg organizma, pa tako i na izgled i kvalitet naše kože. Univerzalna i proverena formula koju svako od nas treba da primeni jeste dovoljna količina sna, balansirana ishrana i redovno vežbanje. Zaboravite na nezdrave navike kao što su pušenje, alkohol i brza hrana, kao i nedostatak sna, jer će one vremenom ostaviti traga na vašem licu i naneti nepovratnu štetu vašoj koži.
Prvi znaci starenja počinju da se ispoljavaju već nakon navršene 25. godine, kada proizvodnja kolagena počinje da opada. Ovaj proces je neminovan i ne možemo ga, nažalost, sprečiti, ali možemo učiniti sve što je u našoj moći da ga usporimo i umanjimo vidljive bore. Zahvaljujući velikom broju efikasnih prirodnih tretmana, povratićemo koži nekadašnji sjaj i osećati se zadovoljnije povodom sopstvenog izgleda.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.