Jeziva igra nacista: Napravili “Ne ljuti se čoveče” sa nazivom “Jevreji napolje” (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Feb.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziva igra nacista: Napravili “Ne ljuti se čoveče” sa nazivom “Jevreji napolje” (FOTO)

Verovali ili ne, pred vama se nalazi tabla jezive društvene igre iz vremena nacističke Nemačke, sa nazivom koji je bio i više nego u duhu vremena - "Juden Raus" (Jevreji napolje).

Igra koja je reklamirana kao "zabavna i poučna" - igrala se sa dve kockice, a konačni cilj je bio "proterati" sve figurice Jevreja van grada na šest sabirnih mesta (odakle se dalje šalju za Palestinu).

Neverovatno, ali nacistički "Čoveče ne ljuti se" nije lansirao režim iz propagandno-ideoloških >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << razloga, već je reč o isključivo komercijalnom poduhvatu privatne firme (i to veoma uspešnom, budući da je prodato oko milion primeraka).

(Telegraf.rs/Kuriozitet)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.