Jeziv slučaj trese Austriju: Grupa muškaraca mesecima zlostavljala devojčicu – među njima i Srbi

Izvor: Piplmetar.rs, 02.Mar.2024, 06:30

Jeziv slučaj trese Austriju: Grupa muškaraca mesecima zlostavljala devojčicu – među njima i Srbi

Austrijska policija pokrenula je istragu protiv 17 ljudi, mahom maloletnika, zbog sumnje u seksualno zlostavljanje 12-godinje devojice tokom nekoliko meseci.

Izvor: Tanjug petak, 1.03.2024. | 17:39 -> 17:54


EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA


Meu osumnjienima za zlostavljanje su i dravljani Srbije.
Dvanaestoro osumnjienih su maloletnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlai od 14 godina i nisu krivino odgovorni u Austriji, dok je identitet jo dvoje osumnjienih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaninik austrijske policije.
Meu osumnjienima su dravljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi AP.
Oni su osumnjieni za ozbiljno seksualno zlostavljanje maloletnog lica i pornografsko prikazivanje maloletne osobe, precizirao je Finda.
Sumnja se da se zlostavljanje dogaalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garaama, stanovima osumnjienih i na drugim lokacijama u Beu, kao i da je u jednom sluaju korieno nasilje, a da je u ostalim rtva verbalno bila primorana na seksualni odnos, rekli su istraitelji.
rtva i njena majka su prijavile sluaj vlastima u oktobru, navodi AP.
Posle opsenih istraga, u etvrtak je sasluano 13 osumnjienih starih 14 godina ili vie, neki su priznali dela, drugi odbacili, a jedan je uhapen zbog opiranja policiji.
Istraitelji jo ispituju materijal s njihovih mobilnih telefona.
Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.
Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.