Istorijski primerak: Za 15.000 evra možete dobiti automobil sa opremom KGB-a, prešao samo 25.000 kilometara (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Mar.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski primerak: Za 15.000 evra možete dobiti automobil sa opremom KGB-a, prešao samo 25.000 kilometara (FOTO)

Tatra T613 je model koji je obeležio poslednje decenije jednog od najstarijih proizvođača automobila na svetu. Luksuzna limuzina karakterističnog dizajna bila je rezervirana za državne službenike, a od nje nije prezao ni KGB.

Na eBay-u je osvanuo primerak upravo sa takvom istorijom. Automobil je u savršenom stanju. Njegov 3.5 V8 motor odradio je samo 25.000 km, dok je ostatak automobila takođe savršeno očuvan. Radi se o primerku koji je ručno proizveden 1989. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Početna cena za ovaj automobil je bila samo 7.400 evra. Sada je cena udvostručena, ali kupac sa automobilom dobija i KGB-ovu opremu, od montažnih rotacijskih svetala do uputstva na ruskom.

Podsetimo, Tatra T613 je bila sve samo ne jeftin automobil. Jedan od retkih ponosa Istoka prodavao se i na zapadu, a cena je početkom 1990-tih bila oko 35.000 evra.

Tatra je definitivno jedan od najzanimljivijih auto proizvođača u ovom delu Europe i šire. Osim same činjenice da se radi o drugoj najstarijoj fabrici u svetu s neprekinutom proizvodnjom vozila, Tatra je poznata po brojnim tehnološkim dostignućima, ali i po posebnim modelima.

Premotamo li vreme do 1973. i preskočimo li nekoliko fascinantnih automobila dolazimo do vremena kada Tatra predstavlja T613. Model donosi novi dizajnerski izraz koji potpisuje italijanski Vignale, a tehnološki je bio jedan od najnaprednijih automobila svog vremena.

Zadnje godine koristio se kao T700, a poslednji primerak proizveden je 1999. godine.

(Telegraf.rs / eBay)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Na prodaju Tatra 613 koju je koristio KGB

Izvor: AutoBlog, 30.Mar.2017, 08:44

Tatra 613 važila je za jedan od najluksuznijih automobila u nekadašnjem Istočnom bloku. Tokom komunističke ere, ovaj luksuzni model uglavnom su koristili viši vladini službenici istočnoevropskih zemalja.Jedan primerak Tatre 613 ovih dana se nudi na sajtu eBay, a prodavac tvrdi da je u pitanju...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.