Huligani preplašeno napustili skup na Trgu posle Atanasijevog govora

Izvor: Njuz.net, 10.Maj.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani preplašeno napustili skup na Trgu posle Atanasijevog govora

Napomena: Ova vest je šaljive prirode






Huligani poručili Atanasiju i Amfilohiju da na sledećem skupu "malo iskuliraju" / FOTO TANJUG / Srđan Ilić

BEOGRAD, 10. maj, (2013) – Najekstremniji među demonstrantima na današnjem protestu protiv briselskog sporazuma preplašeno su napustili skup nakon govora vladika Atanasija i Amfilohija, uz opštu ocenu da ne žele da učestvuju na tako ekstremnom mitingu.
Huliganska grupa “Orao 1389” demonstrativno je napustila Trg republike iz, kako su rekli reporteru Njuza, straha za svoju bezbednost.
- Mi jesmo poznati po žestokim akcijama i nastupima u javnosti, ali ovo je malo previše. Ono što su Atanasije i Amfilohije govorili kosi se sa našim hrišćanskim načelima prema kojima živimo i delujemo, a malo smo se i uplašili, iskreno – rekao je T. D, pripadnik ove organizacije.
Pripadnici više drugih ekstremističkih grupa sa kojima smo pokušali da razgovaramo nisu hteli da daju komentar, a od jednog huligana, koji je insistirao na anonimnosti, saznali smo da nije očekivao da će protest otići tako daleko.
- Obično zapalimo po koju baklju, skandiramo, eventualno razbijemo Mek ili u sezoni pokupimo neke patike ili monitor od 22 inča i to je sve. Danas sam doživeo da osetim strah za svoju bezbednost tokom govora vladika Atanasija i Amfilohija. Siguran sam da su se i ostali ljudi, osim Bore Čorbe, uplašili ali nisu bili dovoljno hrabri da napuste skup – zaključio je uznemireno ovaj mladi huligan.
Ekstremistička udruženja su apelovala na vladike Amfilohija i Atanasija da na sledećem skupu, koji je zakazan za Vidovdan, „malo iskuliraju“ i da „slične boleštine zadrže za sebe“. Huligani su dodali kako nikako ne bi želeli da ih narod poistovećuje sa ovim vladikama u budućnosti.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.