Sutra miting kosovskih Srba u Beogradu

Izvor: Blic, 09.Maj.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra miting kosovskih Srba u Beogradu

Srbi sa severa Kosova koji se protive sporazumu s Prištinom, organizovaće sutra miting u centru Beograda pod nazivom "Ostajemo u Srbiji".

Kako je danas rekao poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera Srba sa severa Kosova Marko Jakšić, miting na Trgu Republike počeće u 12.44, što simbolizuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Jakšić je novinarima u Domu Narodne skupštine Srbije rekao da će na skup u Beograd doći veliki broj Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa celog Kosova i dodao da skup neće biti stranački.

"Miting će imati iskljucivo nadstranački ili vanstranački karakter, na njemu neće govoriti niko od predsednika političkih stranaka, na njemu neće pričati niko ko je u stranačkom smislu eksponiran, daće se šansa istaknutim javnim ličnostima države Srbije da povodom ove izdaje koja se desila na Kosovu i Metohiji kažu svoju reč", rekao je Jakšić.

On je naveo da će, kada su u pitanju govornici sa Kosova, biti samo njih troje - predsednik jedne opštine severno i jedne opštine južno od Ibra, a govoriće i jedan student Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Jakšić je ponovo ocenio da je briselski sporazum protivan Ustavu Srbije.

On je podsetio da radi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, uz napomenu da ako država želi da tu ustanovu stavi pod jurisdikciju Prištine, mora da menja Ustav i zakon, jer je bolnica u mreži zdravstvenih ustanova Srbije.

Prema njegovim rečima, Bedograd će sigurno pristati i na plan za primenu sporazuma, iako je dva puta odbio ono što je u Briselu ponuđeno.

"Opet će navodno Beograd da se bori i opet ce biti onako kako Priština kaže. Poslednjih godinu dana imali smo prilike da tako nešto sijaset puta vidimo u praksi", kazao je Jakšić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Sutra vanstranački miting građana Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2013

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić izjavio je danas da će se sutra, na Trgu Republike, s početkom u 12.44 časova održati nestranački miting kome će prisustvovati veliki broj Srba sa Kosova i Metohije, sa severa i južno od Ibra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Završen miting Srba s Kosova

Izvor: B92, 10.Maj.2013, 03:33

Beograd -- Nešto pre 15h na Trgu Republike završen miting Srba s Kosova "Ostajemo u Srbiji". Miting počeo u 12.44. Oko 3.000 ljudi protestovalo zbog briselskog sporazuma...Srbi sa severa KiM smatraju da ih briselski sporazum stavlja pod prištinsku vlast...Na Trgu se okupilo par hiljada ljudi. Program...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.