Hrvati hoće da zabrane koncert Miroslava Ilića zbog četničkih pesama

Izvor: Blic, 02.Feb.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati hoće da zabrane koncert Miroslava Ilića zbog četničkih pesama

Hrvatski branitelji žele da zabrane održavanje koncerta pevača Miroslava Ilića u Vinkovcima, ali i u celoj Hrvatskoj, jer smatraju da peva četničke pesme.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske uputila je otvoreno pismo gradskim i državnim institucijama u kojem se najoštrije osuđuje dolazak i nastup Miroslava Ilića u Hrvatskoj.

Koncert je zakazan za 12. februar 2015. godine u Vinkovcima.

Članovi Udruge navode da pevač >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na svojim nastupima u Srbiji peva i veliča četničke pesme i četničku ideologiju.

"Nastup Ilića tim više je neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija pod okriljem noći protivpravno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dostojanstvo Domovinskog rata i sotonizira hrvatske branitelje", ističe se u pismu.

Branitelji traže da se svima koji veličaju četništvo trajno zabrani održavanje koncerata u Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.