Hladonoća »ugasila« dva života

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladonoća »ugasila« dva života

SANKT PETERBURG - Dva beskućnika su umrla od hladnoće u Sankt Peterburg, na sjeverozapadu Rusije, gdje vrlo niske temperature i dalje padaju, pokazujući rizik koji postoji za beskućnike.

Dva muškarca od oko 35 i 40 godina, očigledno beskućnici, umrla su od pothlađenosti, saopštile su u ponedjeljak zdravstvene službe drugog po veličini grada u Rusiji.

U toku noći koja je prethodila otkriću njihovih tijela u nedjelju, temperature su dostigle -10 stepeni Celziusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Sankt Peterburg ima oko 30.000 beskućnika, na ukupno stanovništvo od pet miliona stanovnika, prema zvaničnim ciframa.

Međutim za nevladinu organizaciju Notchlejka, koja pomaže beskućnicima, ova cifra je potcjenjena od vlasti i beskućnika Sankt Peterburgi može biti u svarnosti najmanje 60.000.

Samo četiri centra za pomoć postoje u gradu, a samo 120 beskućnika se može tamo ugrijati u isto vrijeme, osuđuje nevladina organizacija, koja procjenjuje da se u toku posljednje zime u Sankt Peterburg1.042 osoba smrzlo.

U ponedjeljak, temperature su se spustile na -12 stepeni u ovom gradu u Finskom zalivu, ali se očekuje da će se spustiti do -20 stepeni za sedam dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.