Harisonu Fordu milionska odšteta zbog nezgode na snimanju

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harisonu Fordu milionska odšteta zbog nezgode na snimanju

Producentska kompanija moraće da plati 1,95 miliona dolara kazne zbog nezgode na snimanju filma "Ratovi zvezda - Buđenje sile", tokom kojeg je holivuski glumac Harison Ford slomio nogu.

Forda su u julu 2014. godine, na snimanju nastavka čuvenog filmskog serijala, udarila hidraulična vrata svemirskog broda "Milenijum falkon" u studiju nedaleko od Londona.

Glumac je posle nezgode prevezen u bolnicu, gde je i operisan, a snimanje je prekinuto na dve nedelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Sud je zaključio da je producentska kuća Fudls (Foodles Production) morala da obavesti glumca o rizicima na snimanju.

"Da su samo uključili gospodina Forda u sve razgovore, on bi bar bio upozoren na opasnosti", rekao je sudija Fransis Šeridan.

Producentska kuća, koja je u vlasništvu kompanije Volt Dizni (Walt Disny Co), priznala je da je prekršila zdravstvene i bezbednosne propise.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.