Izvor: 011vodič.com, 17.Dec.2019, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: SAD teže vojnoj superiornosti

Bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov smatra da povlačenjem iz sistema sporazuma o smanjenju i kontroli nuklearnog oružja, Sjedinjene Američke Države teže jednostranoj vojnoj superiornosti, međutim, takav je cilj opasan i neostvariv.

„U osnovi razloga za povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz sporazuma leži njihova težnja da se oslobode svih ograničenja u vojnoj oblasti i postignu apsolutnu vojnu superiornost. Međutim, u savremenom svetu hegemonija >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << jedne sile je nemoguća… Ako dođe do nestabilnosti u oblasti bezbednosti, onda će kao rezultat nove trke u naoružanju sva svetska politika utonuti u anarhiju i nepredvidivost. To će naneti štetu bezbednosti svih zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države“, istakao je Gorbačov u intervjuu za japanski list „Asahi“.
Prema njegovom mišljenju Rusija i Sjedinjene Američke Države moraju da obnove dijalog o nuklearnom naoružanju i kretanju ka nenuklearnom svetu.

The post Gorbačov: SAD teže vojnoj superiornosti appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Gorbačov: Razlog povlačenja SAD-a iz sporazuma je da postignu apsolutnu vojnu superiornost

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2019

Bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov smatra da povlačenjem iz sistema sporazuma o smanjenju i kontroli nuklearnog oružja Sjedinjene Američke Države teže jednostranoj vojnoj superiornosti, međutim, takav je cilj opasan i neostvariv.. „U osnovi razloga za povlačenje Sjedinjenih Američkih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.