Google kupio kompaniju Wildfire

Izvor: B92, 01.Avg.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google kupio kompaniju Wildfire

Google kupio kompaniju Wildfire, specijalizovanu za marketing na društvenim mrežama, prenosi agencija AP.

Kalifornijska kompanija nastala je pre četiri godine, a u zvaničnom saopštenju iz ove kompanije navodi se da "ne mogu zamisliti bolji dom za Wildfire od Googlea".

"Verujemo da će vremenom kombinacija Wildfirea i Googleda dovesti do boljih platformi za upravljanje marketingom na digitalnim menijima. Za sada, naš fokus ostaje pomaganje brendovima da psovode i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mere svoj društveni angažman", rečeno je iz ove kompanije.

Iako finansijski detalji nisu zvanično objavljeni, Wall Street Journal prenosi da se radi o sumi od 250 miliona dolara.

Wildfire ima skoro 400 zaposlenih koji će sada biti deo Googlea. Jedna od njih biće i sestra Marka Zakerberga, Ariel, koja je od sada zaposlena u Googleu.

Poznatija sestra osnivača Zakerberga, Rendi Zakerberg, koja je prošle godine otišla iz Facebooka, objavila je tweet u kom kaže da sada više članova porodice radi u Googleu nego u Facebooku, aludirajući na činjenicu da Ariel nije jedina.

Inače, Rendi trenutno radi kao producent na emisiji Silicon Valley.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google kupio kompaniju Wildfire

Izvor: medio.rs, 01.Avg.2012

Google kupio kompaniju Wildfire, specijalizovanu za marketing na društvenim mrežama, prenosi agencija AP.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.