Godinama živi sam – U ovom hramu na vrhu brda živi najusamljeniji monah na svetu

Izvor: 011vodič.com, 13.Apr.2021, 07:41

Godinama živi sam – U ovom hramu na vrhu brda živi najusamljeniji monah na svetu

Hram ima istoriju dužu od 700 godina i nalazi se na jednom od tri sveta jezera Tibeta. U hramu Rituo, koji se nalazi se na vrhu malog brda okruženog jezerom, živi monah koji dane provodi meditirajući.
Posted by Discover China on Monday, January 18, 2021


Rituo, što na tibetskom znači „kamen na planini“, često se naziva najusamljenijim hramom Tibeta. Ima istoriju dužu od 700 godina, ali smatra se jednim od skrivenih dragulja zemlje, jer se malo turista usudi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da ga poseti.
To je zato što se nalazi praktički usred ničega, na malenom delu zemlje koja se proteže u jezero Jamdrok, jedno od tri sveta jezera Tibeta, prenosi Oditi Central.
Mnogima je najinteresantnija činjenica da je u ovom hramu živi samo jedan čovek. Njegovo ime je Ahvang Pinkuo. Svoje dane provodi u meditaciji, molitvi i donošenju vode.
Ahvang je poslednji u dugom nizu usamljenih monaha koji već vekovima čuvaju hram Rituo. Kada bude umro, njegovo mesto će zauzeti neko drugi koji će imati isto takvu snažnu volju.



The post Godinama živi sam – U ovom hramu na vrhu brda živi najusamljeniji monah na svetu appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.