GODINAMA POGREŠNO KORISTITE MAŠINU ZA SUDOVE: Stručnjak se oglasio i razotkrio veliku zabludu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GODINAMA POGREŠNO KORISTITE MAŠINU ZA SUDOVE: Stručnjak se oglasio i razotkrio veliku zabludu

Možda niste ni bili svesni.

Pranje sudova u mašini jedan je od malih luksuza savremenog života, no, među korisnicima ove naprave godinama postoji jedna dilema, na koju svako ima svoj odgovor. Kako treba okrenuti pribor za jelo - na dole ili na gore?

Neki ga okreću gore, da bi bio bolje izložen vreloj vodi, drugi na dole da se ne bi posekli na oštricu noža vadeći opran pribor iz mašine, a neki pribor stavljaju na oba načina.

Stručnjak Ešli Ajridejl >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napokon je dao konačan odgovor - noževe, viljuške i kašike treba okrenuti naniže, to jest, kada ih stavimo u mašinu, drška treba da bude okrenuta gore.

Prvi razlog je bezbednost - da se ne biste posekli na nož usmeren naviše prilikom vađenja.

Drugi je lakoća vađenja, kada drške prosto čekaju da budu uhvaćene.

Najzad, tu je i faktor čistoće - kada je pribor okrenut na dole i kada ga hvatate za dršku, nema opasnosti da bakterije sa ruku ostanu na delovima koji dolaze u dodir sa hranom.

- Takođe, vaši prsti mogli bi da ostave i male tragove, otiske na sjajnom priboru, što ne izgleda baš dobro ako vam dođu gosti - dodaje Ajridejl.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.