Filmski festival u Torontu otvoren filmom »The Judge«

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival u Torontu otvoren filmom »The Judge«

TORONTO - Međunarodni filmski festival u Torontu, 39. po redu, otvoren je sinoć filmom Dejvida Dobkina "The Judge" u kojem igraju Robert Dauni Džunior i Robert Duval.

U filmu, Dauni igra poznatog advokata koji se vraća kući kod oca sa kojim nema dobar odnos. Otac-sudija, koga igra Robert Duval, optužen je za ubistvo.

Ovo ostvarenje predstavlja povratak Daunija u dramu nakon što je poslednjih nekoliko godina igrao u filmovima kao što su "Iron Man" i "Šerlok Holms". >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Govoreći o filmu, Dauni je pohvalio glumu Duvala u ulozi njegovog oca sudije i objasnio je da to ostvarenje govori o osudama, porodici, pomirenju i spasenju.

"Ali to je stvarno priča o ocu. A otac je planina na koju moj lik mora da pronađe način da se popne", rekao je Dauni.

Poznati glumac je izazvao oduševljenje publike kada se pojavio na sceni.

Na otvaranju je prikazan i "The Humbling", adaptacija romana Filipa Rota u kome Oskarovac Al Paćino igra ostarjelog glumca koji ulazi u vezu sa mnogo mlađom ženom.

Na festivalu, koji se smatra nezvaničnim početkom sezone nagrada koja kulminira dodjelom Oskara, biće prikazano oko 300 dugometražnih filmova, uključujući 143 svetske premijere.

Festival u Torontu traje do 14. septembra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.