Fascinantne fotografije talasa koji izgledaju poput planina

Izvor: B92, 26.Nov.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fascinantne fotografije talasa koji izgledaju poput planina

Okean i njegova sirova i ogromna moć mogu da učine da se osećate malim i slabim, ili da čak osetite strah. Međutim, predivne fotografije australijskog fotografa Lojda Meudela posvećene su hvatanju ove lepote i predstavljanju sasvim nove dimenzije ovih vodenih prostranstava.

"Uvek sam bio zainteresovan za fotografiju i ceo svoj život sam surfovao. Nekoliko godina ranije odlučio sam da fotografišem okean, koji izgleda zaista fascinantno - čini se kao da reč o planinama“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je Meudel.

Većina njegovih fotografija je nastala na južnoj obali Australije.

"Imamo širok spektar različitih talasa, razbijanje preko stena ili predivne plaže i to sve u roku od deset minuta vožnje od kuće", rekao je Lojd.

Za njega je najteži deo bilo čekanje idealnih uslova za fotografisanje.

"Čekajući da se svi elementi usklade (vetrovi, svetlost) može da bude i pomalo frustrirajuće. Međutim, sve se na kraju isplatilo i mogu da kažem da nikada nisam bio srećniji“, objasnio je.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.