Ekrani mobilnih telefona više vam neće smetati na koncertima

Izvor: N1 televizija, 05.Jul.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekrani mobilnih telefona više vam neće smetati na koncertima

U svetu muzike se već duže vremena vode ozbiljne polemike da li era pametnih telefona uništava koncerte i atmosferu.

Zabrane snimanja i fotografisanja su već odavno prisutne na koncertima pojedinih bendova i izvođača, ali s druge strane neki veliki proizvođači muzičke opreme sami su počeli da prave svoje telefone.

Kompanija Apple nedavno je razvila patent koji će onesposobiti kamere iPhone telefona na koncertima, odnosno neće dozvoliti snimanje i fotografisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na mestima gde je to zabranjeno.

Nocturne magazin prenosi da je reč o infracrvenom emiteru, koji se može postaviti na lokacije gde je snimanje zabranjeno, a on stvara signal koji blokira kamere.

"Uređaj ne može da prikaže fotografije ako primi signal koji onesposobljava kameru. Ako korisnik pokuša da uključi kameru, ekran će se zacrneti, a potom će se pojaviti obaveštenje koje govori da je kamera onesposobljena", stoji u opisu patenta, navodi izvor.

Za sada je reč samo o patentu, a da li će Apple u potpunosti razviti ovaj proizvod i da li će se organizatori koncerata odlučiti da to uvdedu na svoje svirke - videće se u periodu koji sledi.

U aprilu je već bilo reči o tome da je Apple dobio odobrenje za platformu koja bi automatski cenzurisala pesme na iTunesu ili iPhoneu, ali od toga zasad nema ni traga ni glasa.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.