ESTRADU ZAMENILI VEROM Domaće zvezde koje su se okrenule crkvi

Izvor: Blic, 20.Jun.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ESTRADU ZAMENILI VEROM Domaće zvezde koje su se okrenule crkvi

Voditelj Predrag Vuković Peđolino poslednji je u nizu poznatih koji su spremni da živote podrede Pravoslavnoj crkvi. A najveći gubitak za svet umetnosti svakako je bilo zamonašenje glumca Rastka Lupulovića.

Peđolino

Peđolino se zasad nije zamonašio, ali je od svog duhovnika dobio savet da veru iskaže na drugačiji način. Posle toga rešio je da kod kuće vodi smeran život i da pomaže drugima, pre svega deci.

- Dugo razmišljam o tome da se zamonašim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prestajem da vodim estradni život. Mnogo vremena sam provodio u manastiru Vitovnica i tamo sam shvatio da je moj životni poziv pomaganje najmlađima - rekao je Peđolino.

Rastko Lupulović je sredinom devedesetih rešio da napusti dotadašnji život. Svirao je u bendu “Kanda, Kodža i Nebojša”, Jugoslovensko dramsko pozorište punio je glavnom ulogom u tada najpopularnijoj predstavi “U potpalublju”, za koju je dobio i Sterijinu nagradu 1996. godine. Iako mu je pred nogama bila velika karijera, odustao je i zamonašio se u manastiru Visoki Dečani. Na pitanja o bivšem životu, ne želi da priča.

Talentovani bubnjar Velimir Miloš Buca svirao je u Disciplini kičme, EKV-u, a posle završenog Teološkog fakulteta život je posvetio Srpskoj pravoslavnoj crkvi i sada vodi parohiju na Novom Beogradu.

Aleksandar Knežević, idejni tvorac i koautor filma „Vidimo se u čitulji”, obukao je mantiju i zamonašio se, i danas je u Hilandaru.

Odabrali su crkvu

Među monasima je i Mihailo Biković, rođeni brat glumca Miloša Bikovića. Mir i život pod okriljem pravoslavne vere našli su nekada reditelj i pisac Nenad Ilić, inače prvi suprug Olje Bećković, kao i Veselinka Zastavniković, prva supruga Borisa Tadića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.