Džem od urmi i suvih šljiva kao lek za zatvorog

Izvor: 011vodič.com, 24.Jan.2021, 11:31

Džem od urmi i suvih šljiva kao lek za zatvorog

Ako imate problem sa neredovnim pražnjenjem creva ovaj džem je definitivno nešto što treba da uvrstite u svakodnevnu rutinu . Sve namirnice su potpuno prirodne i pogodan je za sve uzraste.
Džem kao lek za zatvor
Sastojci:
150 g urmi (1 šoljica), urme sadrze esencijalne minerale, vitamine kao što su tiamin, riboflavin, nijacin, folate, vitamin A i vitamin K.i imaju laksativan učinak.
150 g suvih šljiva (1 šoljica), Suve šljive imaju laksativan učinak. Bogate su vlaknima >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i sorbitolom- to je vrsta šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari jer ne zahteva lučenje insulina. U crevima se prerađuje jako sporo i dospeva u debelo crevo najčešće napola prerađen zbog čega dovodi do mekših stolica.
1,5 šoljica prokuvane vode
Priprema: Isecite urme i suve šljive na komadiće. Stavite ih u ključalu vodu i kuvajte dok se mešavina ne zgusne. Dobijena količina je za 20 porcija od 1 kašike.Uzimati ujutru na prazan stomak po jednu veliku kašiku džema na dan I povećaće vam se učestalost pražnjenja creva . Ovaj džem je pogodan za sve uzraste.
Ordinacija.tv

The post Džem od urmi i suvih šljiva kao lek za zatvorog appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.