Dva privatna aviona Elvisa Prislija uskoro na aukciji

Izvor: Press, 02.Jan.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva privatna aviona Elvisa Prislija uskoro na aukciji

Dva privatna aviona Elvisa Prislija, od kojih jedan opremljen pozlaćenim lavaboom i plišanim odeljkom za spavanje, biće prodati na licitaciji, najavila je kalifornijska aukcijska kuća Džulijen.
Očekuje se da avioni "Lisa Meri" i "Haund Dod II", čiju je unutrašnjost kralj roka sam dizajnirao, dositignu cenu od 10, odnosno 15 miliona dolara.

Letilice, koje više nisu u operativnom stanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bile su poslednjih trideset godina izložene u Grejslednu, Prislijevom imanju u Memfisu, u državi Tenesi.

Prisli je kupio avion tipa "Konver 880" 1975, dve godine pre smrti za 250.000 dolara i nazvao ga "Lisa Meri" po ćerci.

Slavni roker je potrošio više od 300.000 dolara da bi sredio unutrašnjost aviona koji je opremio spavaćom sobom, sobom za sastanke, barom i video sistemom povezanim sa četiri TV prijemnika.

U letilicu, koja je bila ofarbana u crveno-plavo-belu boju, sa Prislijevim sloganom "TCB" (Takin''Care of Buisineš) na repu, moglo je da stane 28 putnika.

Drugi avion, nazvan po jednom od njegovih najvećih hitova - "Haund Dog II", kupio je te iste godine za 900.000 dolara.

Prisli je najviše voleo da leti noću, na visini od 4.800 kilometara.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva aviona Elvisa Prislija uskoro na aukciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2015

Dva privatna aviona Elvisa Prislija, od kojih jedan opremljen pozlaćenim lavaboom i plišanim odeljkom za spavanje, biće prodati na licitaciji, najavila je kalifornijska aukcijska kuća Džulijen...Očekuje se da avioni "Lisa Meri" i "Haund Dod II", čiju je unutrašnjost kralj roka sam dizajnirao,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.