Đilas zapretio belgijskom gradonačelniku da će mu poslati sve Beograđane

Izvor: Njuz.net, 07.Mar.2012, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas zapretio belgijskom gradonačelniku da će mu poslati sve Beograđane

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeŠta sa Beograđanima?

BEOGRAD, 7. mart 2012, (Njuz) - Gradonačelnik grada Beograda Dragan Đilas, oštro je odgovorio na kritike koje mu je uputio belgijski gradonačelnik Ignas de Berdemaker, koji je zahtevao od prvog čoveka srpske prestonice da poboljša položaj Beograđana u Beogradu.
- Hvala vam na pismu kojim ste nam 'otvorili oči'. Iz vašeg iskustva gradonačelnika grada od 12.000 stanovnika, koliko ima jedno manje naselje u Beogradu, sigurno ste u poziciji da >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << razumete i sagledate potrebe 1,7 miliona Beograđana, koji su se naselili svuda po Beogradu i nemaju nameru odatle da odu. Oni se kreću svuda po gradu, uglavnom bez ikakvog povoda, i tako stvaraju ogromne gužve. Neretko ulaze u gradski prevoz neokupani, švercuju se, pljuju po ulicama i bacaju otpatke gde im je volja. Da nije nekolicine sugrađana koji pomažu u skupljanju sekundarnih sirovina siguran sam da bismo se do sada ugušili u đubretu - odgovorio je Đilas belgijskom kolegi, dodavši da je gradska kasa skoro prazna, i da bi njihova finansijska podrška i pomoć u rešavanju pitanja Beograđana bila daleko korisnija.
- Grad Beograd je nakon vašeg pisma sproveo anketu među stanovnicima Beograda prema kojoj se 76 odsto njih izjasnilo da bi odmah otišlo da živi u Belgiji, dok je preostalih 24 odsto izjavilo da bi rado posetilo Belgiju kako bi se na licu mesta uverilo u kvalitet života - poručio je Đilas, naglašavajući da su svi građani Srbije sada na beloj šengenskoj listi, pa time imaju mogućnost da putuju gde žele.
- Ukoliko ste u mogućnosti da primite neke od ovih ljudi, mi ćemo im organizovati prevoz. Kada budu počeli i u vašem gradu da prave gužvu i haos, nemojte meni da se žalite, naveo je Đilas, pozivajući Berdemakera da se s konkretnim predlozima za pomoć slobodno obrati njegovom kabinetu.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.